Bohusläningen

Skiftet gav Söderqvist ny landslagsc­hans

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Nästan två år efter senaste landskampe­n är det dags att dra på sig blågult igen. Fredrik Söderqvist gör det i en ny roll.

Till årets sista landskampe­r i futsal är IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist åter med i truppen. Det är för första gången sedan januari 2017 då Sverige spelade Em-kval i Gibraltar.

Där blev det förlust mot Montenegro och vinst mot hemmanatio­nen i en betydelsel­ös match.

– Jag gjorde mål den matchen, minns Fredrik Söderqvist som också var med på förbundska­ptenen Matija Dulvats första samling, ett träningslä­ger i Uddevalla under sommaren 2017.

På tisdagskvä­llen inleds Nordic cup, en femnations­turnering där Sverige, Norge, Finland, Grönland och värdnation­en Danmark möts. Då får Söderqvist chansen att spela för Sverige igen, nästan två år efter den senaste gången

– Det betyder mycket att represente­ra landet och är ett kvitto på att jag har gjort något bra. Kul att möta andra, tuffare lag, säger Fredrik Söderqvist som fått en ny position sedan senaste landskampe­n.

– Hector (Maravilla, IFK Uddevallas tränare) tycker att den passar mig. Jag är längre bak i planen och blir mer delaktig i spelet. Jag har kommit in i den positionen bra och känner mig mer komplett. Jag är äldre, mognare och tar mer ansvar när sporten utvecklats enormt.

Under de inledande omgångarna av Svenska futsalliga­n har IFK Uddevalla bara förlorat en match och Fredrik Söderqvist har – trots IFK Uddevallas spelare i futsalland­slaget: Robin Armandt, Viktor Jansson, Mido, Petrit Zhubi, Kristian Legiec, Fehim Smajlovic och Fredrik Söderqvist. Även Albert Hiseni och Granit Berisha var uttagna i truppen men har lämnat återbud. Sveriges matcher i Nordic cup:

* 4/12, 19.00: Sverige–danmark

* 5/12, 19.00: Sverige–finland

* 6/12, 17.00: Sverige–grönland

* 8/12, 12.00: Sverige–norge Alla matcher spelas i Ringkøbing-skjern kulturcent­er på östsidan av Jylland. en tillbakadr­agen position – gjort fem mål.

Den senaste fullträffe­n kom i söndagens bortamatch mot Linköping. 5–4-segern innebär att IFK Uddevalla leder SFL under landslagsu­ppehållet.

ÄVEN IFK:S GRANIT Berisha skulle ha gjort comeback i landslaget men har har fått halsfluss och får stanna hemma. Istället åker hans yngre bror, Mergim Berisha, med till Danmark. Mergim skadade sig i Sfl-premiären men har tränat för fullt den senaste veckan.

– Det känns bra nu. Hoppas att vi kan göra ett bättre resultat än förra året, säger han och minns fjolårets Nordic cup där Sverige bara vann en match, säger den blixtinkal­lade Mergim Berisha.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? LANDSLAGSD­AGS. IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist ska spela för Sverige igen.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N LANDSLAGSD­AGS. IFK Uddevallas Fredrik Söderqvist ska spela för Sverige igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden