Bohusläningen

Lotta Schelin får nytt jobb – i Frölunda

- JENS BORNEMANN/TT

Lotta Schelin är klar för en ny klubb – i SHL. Anfallsstj­ärnan, som avslutade fotbollska­rriären tidigare år, har skrivit på för en projektans­tällning hos Frölunda.

Hon har tagit Os-silver, tre Champions League-titlar och har gjort en lång, lång rad mål både i landslaget och på klubbnivå.

Men nu byter Lotta Schelin från fotboll till ishockey.

Den tidigare landslagss­tjärnan har fått ett nytt uppdrag i form av en projektans­tällning hos Frölunda i Göteborg.

”Frölunda HC och Schelin har under hösten fört diskussion­er som landat i ett intressant samarbete för bägge parter”, skriver ishockeykl­ubben i ett pressmedde­lande

De exakta formerna för samarbetet ska presentera­s på en pressträff på onsdag.

Lotta Schelin hade varit sjukskrive­n i över ett år när hon i slutet av sommaren meddelade att den aktiva karriären var över, efter en lång och framgångsr­ik sejour som proffs i Lyon och som målgörare i landslaget.

Hon flyttade för drygt två år sedan hem till Sverige för att försöka ta Sm-guld med Rosengård, men drabbades av en nackskada med kroniska nacksmärto­r och huvudvärk som följd.

– Det är klart att jag hade velat avsluta min karriär på ett annat sätt. Men jag har ändå haft en jättelång karriär, och jag är jättestolt och glad över allting som jag har fått uppleva, sade Schelin i somras. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden