Bohusläningen

Wetterberg bäst när Sverige tog brons

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Sverige gick för en finalplats, men drömmen om guld blev ett Vm-brons. ”Det är tillfällig­heter som avgör”, säger Uddevallab­owlaren Mattias Wetterberg efter semifinalf­örlusten mot Indonesien.

Det var inte minst en trög start som fällde det svenska laget under finalspele­t i tremannagr­enen under världsmäst­erskapet i Hong Kong.

Först i ruta tre satte Wetterberg Sveriges första strike. Då ledde Indonesien redan med 25 poäng och sett till spelet hade Sverige oflyt med hur käglorna föll – och motståndar­na det motsatta.

SVENSKARNA GAV INTE upp, men Indonesien kunde stänga matchen och säkra finalplats­en. Där besegrades de av USA som slagit ut Korea i sin semifinal.

För Mattias Wetterberg finns det en chans till ännu en medalj då första omgången av Masters spelas. Där ska 29-årige Wetterberg, som en av VM:S 24 sammanlagt bästa spelare möta tyske Oliver Morig i bäst av tre serier. Vinnaren går vidare till nästa omgång till dess att en av de 24 koras till mästerskap­ets bäste spelare. De åtta främsta får vila till nästa omgång. Wetterberg blev nia, men ynka fyra poängs marginal och därmed näst bäste bowlare från Europa.

– JUST NU har jag spel kvar. Men när jag åker hem kommer jag antagligen vara nöjd med en medalj. Det är skönt med första Vm-medaljen, även om det är ett brons, säger Mattias Wetterberg inför tisdagens match (06.00 svensk tid).

I kvalet till prestigefy­llda femmannagr­enen tog det dock tvärstopp för Sverige som slutade på 13:e plats sedan det svenska laget. Även här var det Wetterberg som presterade bäst av svenskarna. FUTSAL

 ?? Bild: SVENSKA BOWLINGFÖR­BUNDET ?? BRONS. Det svenska landslaget, Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper Svensson med sina Vm-medaljer.
Bild: SVENSKA BOWLINGFÖR­BUNDET BRONS. Det svenska landslaget, Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper Svensson med sina Vm-medaljer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden