Bohusläningen

Rojas blir tränare i Herrestad

- ERIK WEIEFORS erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Herrestads AIF har sökt en ny tränare under hösten. Nu är det klart att Lalo Rojas kommer att ingå i division 2-lagets ledarstab under nästa år. – Det ska bli spännande att utveckla dem, säger Rojas.

Det var i somras som Eva Vikarand lämnade tränarroll­en i Herrestads AIF. Någon ersättare som huvudträna­re har ännu inte hittats men en förstärkni­ng på ledarsidan är klar.

Lalo Rojas kommer att medverka på två träningar i veckan samt matcherna under den kommande säsongen.

– Jag ska ingå i ledarteame­t men kan inte ha huvudansva­ret, det har jag inte tid för, säger Rojas som just nu också är mitt uppe i säsongen med IFK Uddevalla futsals damer.

HAN SER FRAM emot att återvända till fotbollen efter två år frånvaro. Senaste fotbollsla­get han tränade var IK Rössös U-trupp 2016.

– Herrestad har ett ungt lag där det finns mycket att jobba med. Det ska bli spännande att utveckla och föra dem framåt.

Tidigare har Lalo Rojas tränat herrlagen i IFK Uddevalla, IK Svane och Herrestads AIF. Han var också assisteran­de tränare till Tor-arne Fredheim i Ljungskile under 2013.

I HERRESTAD FINNS Malin Rindvik och Niclas Nilsson kvar i ledarstabe­n sedan förra året. Jakten på en huvudträna­re fortsätter.

– Vi söker en som ska ha mer ansvar för att Lalo har futsalen och jobbet som tar en del tid också, säger Niklas Johansson i Herrestads fotbollsse­ktion.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? DUBBELJOBB. Lalo Rojas ska i fortsättni­ngen kombinera tränarsyss­lan i IFK Uddevalla futsal med Herrestads fotbollsla­g i division 2.
Bild: ERIK WEIEFORS DUBBELJOBB. Lalo Rojas ska i fortsättni­ngen kombinera tränarsyss­lan i IFK Uddevalla futsal med Herrestads fotbollsla­g i division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden