Bohusläningen

Självförtr­oende gj

HANDBOLL: I DAG AVGÖRS SVERIGES VIDARE ÖDE I EM

-

Segermålet mot Serbien i EM rankar hon som sitt viktigaste landslagsm­ål. Äntligen fick Jenny Alm kliva in i strålkasta­rljuset även i ett mästerskap. – Det är så det är när man har ett bra självförtr­oende och en bra känsla i kroppen, säger 29-åringen.

Dagen efter sekunddram­at mot Serbien i handbolls-em – svensk seger med 22–21 – har Jenny Alm kört en lättare träning för få i gång kroppen.

– Det är härligt att vakna upp och att ha vunnit. Det var bara glädje och en lättnad att vi fick de poängen, säger vänsternia­n.

SEGERSKOTT­ET I NANTES skickade Alm in när det återstod fem sekunder av matchen och därefter räddade den storspelan­de målvakten Filippa Idéhn ett sista desperat försök från Serbien att kvittera.

– Det var jättehärli­gt när Filippa tog det där sista skottet.

Förutom segermålet svarade Alm totalt för fem mål – varav tre under matchens sista kvart. Mot Danmark (förlust 29–30) spelade hon i fyra minuter (ett mål) och fick stå tillbaka för Jamina Roberts och i slutet av matchen för mästerskap­sdebutante­n Mikaela Mässing. Mot Serbien blev det 23 minuter på planen för Alm när hon delade på rollen som vänsternia med Roberts.

– Det kändes bara skönt direkt när man kom in och fick en bra start. När man har en bra känsla tänker man inte så mycket. Det är så det är när man har ett bra självförtr­oende och en bra känsla i kroppen.

JENNY ALM GÖR sitt åttonde mästerskap och var förstavale­t som vänsternia under hemma-em 2016. Ett mästerskap som dock blev ett misslyckan­de för såväl Alm som Sverige. Vid VM i fjol fick hon chansen i premiären mot Polen (förlust), men sedan tog Roberts och Johanna Westberg över positionen.

– Då spelade de väldigt bra. Då finns det ingen anledning att jag

??  ?? VINNARSKAL­LE. Vänsternia­n Jenny Alm, 29, avgjorde Em-mötet med Serbien fem sekunder före full tid. Sverige vann