Bohusläningen

Vinglig färd gav två månaders fängelse

- MAJA NILSSON 0522-992 00 maja.nilsson@bohuslanin­gen.se

Med 2,0 i promille i blodet gjorde en man en riskfylld körning utanför Uddevalla där han både höll på att krocka och köra ner i diket.

En man i 40-årsåldern satte sig berusad bakom ratten och tog en riskfylld körning en septemberk­väll i Lane, Uddevalla. Enligt vittnen ska mannen både kört över på fel sida vägbana, varit på väg ner i diket och varit nära att krocka med fordon.

Två andra bilister som färdades på vägen, framför och bakom 40-åringen, larmade polisen när de såg den vingliga körningen. Körningen slutade vid två hus – där polisen snabbt var på plats för att gripa mannen som efter provtagnin­g visade sig ha 2,0 i promille i blodet.

MEN MANNEN HADE en egen historia om hur han hade tagit sig till platsen. Först menade han på att han skjutsats till platsen i en annan bil, därefter ändrades historian till att han varit passagerar­e i den aktuella bilen och även om han var onykter så hade föraren, som han inte vill namnge, varit nykter.

MEN VITTNESBES­KRIVNINGAR­NA SÅG aldrig någon annan person runt bilen än 40-åringen.

Knappt ett år efter den vingliga färden satte sig samma man bakom ratten igen - denna gång nykter, men olovligt.

Med tanke på den höga alkoholhal­ten och att hans bilkörning inneburit risker för trafiksäke­rheten yrkade åklagare på ett fängelsest­raff.

MANNEN DÖMS TILL två månaders fängelse på båda åtalspunkt­erna, grovt olovlig körning och grov rattfylla.

Knappt ett år efter den vingliga färden satte sig samma man bakom ratten igen – denna gång nykter, men olovligt.

 ?? Bild: RONNY B NILSSON ?? DÖMS. Olovlig körning och grov rattfylla ledde till två månaders fängelse, det slog Uddevalla tingsrätt fast.
Bild: RONNY B NILSSON DÖMS. Olovlig körning och grov rattfylla ledde till två månaders fängelse, det slog Uddevalla tingsrätt fast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden