Bohusläningen

Tung comeback i Sveriges Vm-trupp

- CARL GÖRANSSON/TT

Kim Andersson gör comeback i blågult. 36-åringen är uttagen i truppen till VM i januari.

– Jag trodde inte att ens att jag var med i ekvationer­na kring laget, så det var som ett litet barn på julafton, säger Andersson till handbollsl­andslaget.se.

DEN VM-TRUPP SOM Kristján Andrésson presentera­de, i TV3:S sändning inför damlandsla­gets EMmatch mot Polen i Nantes, innehöll bara en enda överraskni­ng.

Men den var å andra sidan en skräll som heter duga.

Förbundska­ptenen dammar av Kim Andersson, veteranen som gjorde sitt första VM redan för 16 år sedan och har spelat 227 landskampe­r. Men han har inte spelat landslagsh­andboll sedan OS i Rio de Janeiro för drygt två år sedan.

– Jag var rätt skadebenäg­en den säsongen och kände inte riktigt att jag kunde göra mig själv rättvisa i OS. Då kände jag att gubben var för gammal, men skam den som stänger dörren”, säger Andersson i en intervju på handbollsl­andslaget.se.

SKÅNINGEN HAR GJORT comeback i landslaget flera gånger tidigare, men menar att han blev chockad när frågan kom från Andrésson. Samtidigt var lockelsen att återvända stor.

Kristján Andrésson njuter av att ett redan slagkrafti­gt landslag nu ser ut att bli ännu vassare med Ystadstjär­nan i laget.

– Jag tycker att han har varit väldigt väldigt duktig i handbollsl­igan, ser pigg ut och utstrålar energi i sitt spel, säger han.

”Som ett litet barn på julafton”

KIM ANDERSSON

BORTSETT FRÅN KIM Andersson var truppen fri från sensatione­r. Det är i stort sett hela gänget som tog Em-silver i början av året, kryddat med de väntade mästerskap­scomebacke­rna för Andreas Nilsson och Kim Ekdahl Du Rietz.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC ?? TILLBAKA. Kim Andersson gör comeback i landslaget.
Bild: AVDO BILKANOVIC TILLBAKA. Kim Andersson gör comeback i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden