Bohusläningen

On lyssnar på oss”

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

ser ut, säger Ingela Nolin-börjesson som är bedrövad över situatione­n.

Konsekvens­erna har blivit stora för vårdperson­alen på flera särskilda boenden i Lysekil, Brastad och på Skaftö.

– Tidigare var vi fyra personer som arbetade dagtid på avdelning fem, säger Ingela Nolin-börjesson. I dag är det tre personer som utför samma jobb.

DET HAR BLIVIT ännu tuffare för nattperson­alen där bemanninge­n minskat från fyra till två personer, enligt Claudia Arancibia.

– Det här innebär att jobbet blivit betydligt stressigar­e jämfört med tidigare och det tar ofta längre tid innan de som bor på avdelninge­n kan få hjälp, säger hon. Det är inte alltid så att vi hinner med.

Ulf Oskarsson har bott på avdelning fem sedan 2016. Han tycker att nuvarande situation är ohållbar både för vårdtagare och för de som arbetar på avdelninge­n.

– Det här betyder mer stress och mer press och jag känner mig ofta orolig, säger han. Jag vet inte när personalen kommer eller var de är. Det här påverkar mitt psyke och jag blir både orolig och ledsen av detta.

ULF OSKARSSON HAR fortfarand­e möjlighet att ta sig ut med jämna * I slutet av april i år tog socialnämn­den i Lysekil beslut om att genomföra extra besparinga­r i storleksor­dningen tio miljoner kronor. Bakgrunden till detta var de återkomman­de problemen för socialnämn­den att få pengarna att räcka till. * Det extra sparpakete­t innebar en minskning med 34 årsarbeten inom vård och omsorg. Några andra delar i sparpakete­t handlar om att se över olika taxor och familjehem­splacering­ar och låta en extern revisor granska hela verksamhet­en. mellanrum eftersom han har tillgång till en permobil. Men det finns boende på avdelninge­n som kan bli liggandes i sängen i närmare 17 timmar.

– De övriga som bor på avdelninge­n har inte möjlighet att komma ut på samma sätt som vad jag har, säger Ulf Oskarsson.

Han uppmanar nu politikern­a att tänka till en gång till när det gäller verksamhet­en inom omsorgen.

– Jag tycker ni ska sluta spara och ta ert ansvar.

 ?? Bild: INGVAR SPETSMARK ?? kritiska till att politikern­a inte kom till mötet. Vårdtagare­n Ulf Oskarsson uppmanar politikern­a att sluta spara.
Bild: INGVAR SPETSMARK kritiska till att politikern­a inte kom till mötet. Vårdtagare­n Ulf Oskarsson uppmanar politikern­a att sluta spara.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden