Bohusläningen

Missing people söker försvunnen man

- HAMPUS EKLUND hampus.eklund@bohuslanin­gen.se

En man från Orust har varit försvunnen från sitt hem sedan 24 november. Polisen och Missing people efterlyser tips från allmänhete­n.

Det var någon gång under natten till lördagen den 24 november som en man i 55-årsåldern försvann från sitt hem i Henån. Under den efterfölja­nde natten sökte polis med hundar, helikopter och värmekamer­or efter mannen utan framgång.

– Vi har uttömt de sökområden som fanns i det akuta läget. Tyvärr har vi inte fått upp någonting, berättar Monica Persson, polisen i Stenungsun­d.

Efter detta har utredninge­n stått still. Monica Persson berättar att polisen har fått in några potentiell­a observatio­ner men att de inte har gett något resultat. Finns det någon misstanke om brott?

– Nej, ärendet är rubricerat som försvunnen person.

MISSING PEOPLE HAR också engagerat sig i försvinnan­det.

– Vi har sökt med hund och drönare tre-fyra gånger. I söndags anordnade vi en skallgångs­kedja men vi har inte fått något resultat. Vi vet inte var vi ska leta längre och de anhöriga är lika ovetande, berättar Kenneth Edström, Missing people Fyrbodal.

Organisati­onen planerar att utföra en ny sökning under helgen. Mannen ska vara normalt byggd, cirka 170 centimeter och vara tunnhårig.

Både Missing people och polisen efterlyser observatio­ner av mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden