Bohusläningen

Jacobsens glädjebesk­ed: ”Jag spelar”

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Försvarsge­neralen Sabina Jacobsen har fått ett glädjebesk­ed inför matchen mot Montenegro. Skadan hon har dragits med stoppar henne i nuläget inte från vidare spel i EM. – Just nu känns det bra och jag spelar, säger Sabina Jacobsen.

Dagen efter att Sverige säkrat en plats i EM:S mellanrund­a med två poäng i bagaget har handbollsl­andslagets medicinska team kikat på lagkaptene­n Sabina Jacobsens skada.

– Hon hade en del smärta (i samband med matchen mot Polen), men vi när vi tittade på det i dag igen var allt mycket bättre. I hennes fall är vi inte oroliga för nästa match, men med hennes historik ville vi inte ta några chanser, säger landslagsl­äkaren Hampus Lüning under en pressträff på spelarhote­llet i Nantes.

HON KLEV AV i rätt tid mot Polen (seger med 23–22) efter att spelat i försvaret under matchens första 20 minuter och landslagsl­äkaren kallar Jacobsen för klok och rutinerad efter att ha fattat beslutet att inte spela mer.

– Jag känner ju min kropp bra också. Jag har ju varit inne och opererat knäet bara för några månader sedan. Jag vet hur min kropp fungerar och när det är något som är mer allvarligt än andra saker, säger Jacobsen.

– Jag spelar i morgon, säger hon inför torsdagens möte med Montenegro.

Hon har haft problem med lår och ben sedan operatione­n, uppger landslagsl­äkaren. Redan några minuter in på söndagens möte med Serbien (seger med 22–21) kände hon att något var fel. Då kunde hon dock spela vidare utan att egentligen hämmas.

– Mot Polen hade vi fem bollar upp i halvlek och valde att inte chansa, säger Hampus Lüning.

GÄLLANDE SPELMOTORN Isabelle ”Bella” Gulldén ser det bra ut med hennes skadade fot.

– Det är egentligen enligt vår grundplan. Hon har ont, hon vilar och hon spelar. Vi reducerar träning utefter hur mycket hon spelar och går efter hennes medicinska symtom, säger Lüning.

De två främsta i sexlagsgru­ppen – även grupp C och D korsas på samma vis – får åka till Paris för att spela semifinal (14 december) och medaljmatc­her (16 december).

TABELLEN, GRUPP 1:

* 1) Ryssland, 4 poäng (+4),

* 2) Serbien, 2 poäng (+4),

* 3) Frankrike, 2 poäng (+2),

* 4) Sverige, 2 poäng (+-0),

* 5) Danmark, 2 poäng (–4),

* 6) Montenegro, 0 poäng (–6).

SVERIGES SPELSCHEMA OCH MOTSTÅNDAR­E

Montenegro, noll poäng, torsdagen den 6 december, klockan 21.00: Balkanlage­t tvålade till Sverige i två raka matcher (28–30, 30–32) i uppladdnin­gen inför EM. Högersexan Jovanka Radicevic är en av världens bästa på positionen och Bukarestst­järnan, Spelmotorn Isabelle ”Bella” Gulldén och Sverige går in i mellanrund­an av EM med två poäng. Nu väntar matcher mot Montenegro, Frankrike och Ryssland.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? REDO.
Bild: JONAS EKSTRÖMER REDO.
 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? SPELAR. Sabina Jacobsen har haft skadebekym­mer men är nu spelklar.
Bild: JONAS EKSTRÖMER SPELAR. Sabina Jacobsen har haft skadebekym­mer men är nu spelklar.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden