Bohusläningen

Sätt en gräns på antalet favoriter!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

När vi tippare ser på kupongen för första gången faller blicken lätt på de stora favoritern­a.

Det är ofta tre lag på kupongen som sticker ut som extra stora favoriter, följt av tre med en något lägre vinstchans. Spikas alla sex favoritern­a är det den logiskt bästa kombinatio­nen till sex rätt.

Spel handlar inte enbart om rätt på enskilda matcher utan frågan är vad systemet har för värde när tipsutdeln­ingen blir känd? Allt överspel på favoriter blir dyrt. Rader som domineras av favoritern­a ger inget tillbaka och blir röda siffror! Vinner fem eller sex av de stora favoritern­a blir utdelninge­n usel. Fyra favoriter kan även pressa utdelninge­n. Ska dessa rader betalas

PREMIER LEAGUE

när systemet lämnas in? Nej, och alternativ­et är att våga tippa på några favoritfal­l. Om man på ett matematisk­t system väljer bort en stor favorit och samtidigt tippar rätt på outsiders kan spelsättet ge tolv rätt och felet ligger på ”ett givet tecken”. Med hjälp av ett tipsprogra­m går det att låta alla favoriter vara med på systemet. Man ställer bara villkoret att maximalt tre eller fyra favoriter får vinna samtidigt.

Problemet med överspelet på favoriter som vinner finns inte kvar!

Chelsea har 5–3–0 på Stamford Bridge och de oavgjorda resultaten är mot Manchester U, Everton och Liverpool. Eden Hazard och Pedro är bra på det offensiva spelet. Det som saknas är ytterligar­e en bra målskytt för att få upp vinstproce­nten. Manchester C med Leroy Sané (bilden) har fart på sitt offensiva spel. City har förmågan att regelbunde­t göra minst två mål i matchen och det ger trepoängar­e.

Arsenal– Huddersfie­ld

Arsenals manager Unai Emery har en spelmodell som lyfter Pierre-emerick Aubameyang till en ny nivå. Poängprogn­osen är tydlig, laget släpper inte många poäng hemma på Emirates.

Manchester U– Fulham

Manchester U har två vinster i följd som sin bästa sekvens. De fem bästa i tabellen spelar med högre vinstproce­nt. Det blir svårt att ta en plats till Champions League för United.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden