Bohusläningen

Adam Lundgren om vändningen i Vår tid är nu

-

Hur tog Peter sin mamma Helgas död?

– Det var såklart jobbigt för honom, väldigt dubbelt. Å ena sidan älskar han sin mor, å andra sidan är han arg på henne för han vet det här med testamente­t redan innan hon dör. Det var svårt för honom att stå vid en familjemed­lems dödsbädd och samtidigt vara arg.

Peter framstår i seriens början som klokare och mjukare än sin storebror Gustaf, som är mer hårdför och maktlysten. I slutet på andra säsongen är det ombytta roller.

Vad har gjort Peter så hård, tror du?

– Jag och Ulf Kvensler (huvudmanus­författare, reds anm) pratade ganska mycket om det. Peter har det i sig, men när första säsongen började är han kär i Suzanne och vill imponera på henne. När det tar slut brister något inom honom.

Är det hans fru Ester som styr honom?

– Nej, snarare har båda två de här sidorna och förstärker dem hos varandra.

Kan du känna med Peter?

– Absolut! Man kan relatera till att han hamnat där han hamnat. Han anser att han kan driva restaurang­en bättre än syskonen, att han är bättre rustad för det. Men det finns lite att prata om i terapisoff­an, så att säga.

När andra säsongen slutar är året 1962. Den tredje och sista säsongen, som just har spelats in börjar 1968, alltså sex år senare. Vem eller vilka av syskonen Löwander som styr över Djurgårdsk­ällaren då får vi veta först nästa höst.

JOHANNA HAGSTRÖM

 ?? Bild: JOHAN PAULIN ?? BRÅK. Maktkampen mellan syskonen Löwander har hårdnat under säsong två. Här skäller Peter ut lillasyste­r Nina (Hedda Stiernsted­t).
Bild: JOHAN PAULIN BRÅK. Maktkampen mellan syskonen Löwander har hårdnat under säsong två. Här skäller Peter ut lillasyste­r Nina (Hedda Stiernsted­t).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden