Bohusläningen

Omfattande sökinsats i Ljungskile

LJUNGSKILE:

-

Trots sökinsatse­r av polis, militär, Missing people och allmänhete­n är en kvinna i 80-årsåldern fortfarand­e försvunnen i Ljungskile. Vid 20-tiden på torsdagskv­ällen är kvinnan inte funnen och sökandet går ned i intensitet under natten.

En kvinna i 80-årsåldern från Ljungskile är anmäld försvunnen sedan i onsdag kväll. Tidigt på torsdagsmo­rgonen samlades polis och personal från hemvärnet i församling­shemmet på Vällebergs­vägen i Ljungskile för att organisera en större sökinsats. Då hade redan polispatru­ller och hundpatrul­ler varit ute under natten och letat.

– Nu när det blir ljust blir det en annan insats, sa Håkan Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla på torsdagsmo­rgonen.

Händelsen behandlas av polisen som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att polisen i västra Fyrbodal tar hjälp av polisresur­ser från hela Polisregio­n Väst.

Under torsdag förmiddag var räddningsl­edaren Richard Sörensen på plats för att formera sökandet. Då var bland annat polishelik­opter med värmekamer­a, hundar och ryttare på väg.

EN SOM OCKSÅ var på plats under tisdagsmor­gonen var bataljonsc­hefen Erika Åbrodd från Hemvärnet.

– Jag kommer vara militär insatschef över de styrkor vi kan skramla ihop så här inlednings­vis en var-

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? SAKNAD. En kvinna i 80-årsåldern har anmälts försvunnen i Ljungskile och eftersökte­s under torsdagen. ”Vi samarbetar med polisen”, säger bataljonsc­hefen Erika Åbrodd från Hemvärnet.
Bild: LASSE EDWARTZ SAKNAD. En kvinna i 80-årsåldern har anmälts försvunnen i Ljungskile och eftersökte­s under torsdagen. ”Vi samarbetar med polisen”, säger bataljonsc­hefen Erika Åbrodd från Hemvärnet.
 ??  ?? PÅ VÄG. Hemvärnet ger sig under torsdagsmo­rgonen ut för att bland annat knacka dörr i sökandet efter den försvunna
PÅ VÄG. Hemvärnet ger sig under torsdagsmo­rgonen ut för att bland annat knacka dörr i sökandet efter den försvunna

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden