Bohusläningen

Fter saknad kvinna

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

dagsmorgon, sa hon och tillade:

– Vi samarbetar med polisen. Det är alltid de som leder, även oss. Vi brukar få ett eget område som vi har hand om. Där har vi delat in oss i vår tur där vi har mc-förare som kör i ett område eftersom de kan avsöka ett ganska stort område med otillgängl­iga stigar med förhålland­evis snabb tid. Sedan har vi grupper som går lite mer söder om området. Där kan vi knacka dörr och det finns lite mer hus. Är det ett stort område som söks av?

– Det kan väl vara någon mil i höjd och en halvmil åt andra hållet. Men sedan finns det sektorer över en ganska stor yta. Så vi börjar här. Sedan får vi se när det droppar in fler människor allt eftersom så får de ta ytterligar­e ett och ytterligar­e ett. Ser du några svårighete­r med just det här sökpådrage­t?

– Det skulle kunna vara att det är mycket människor som bor här och rör sig i området. Så för hundarna är det mycket spår att hålla reda på. Sedan är det lite grann tiden som är en avgörande faktor. Har det gått lång tid så blir det lite svårare. Man vet kanske inte riktigt var man sett en person under en viss tid.

VID LUNCHTID SAMLADES polisen för att stämma av sökandet. Fram till dess hade polisen baserat sin sökinsats på vittnesupp­gifter om att kvinnan senast setts vid lunchtid på tisdagen. Men nya vittnesupp­gifter som framkommit under torsdagen fick polisen att eventuellt ompröva sitt sökande.

– Hon ska enligt de här uppgiftern­a ha setts under onsdagen. Vi ska höra de här uppgiftern­a igen men vi kommer att behöva ändra vår sökinsats om detta stämmer, säger Lars Eckerdal.

Han syftar främst på att det är själva sökområdet som i så fall kommer att bli ett annat mot just nu.

VID 14-TIDEN BESLUTADE sig polisen också för att gå ut med ett signalemen­t och en bild på kvinnan. Bilden las upp på polisen i Fyrbodals Facebooksi­da.

Där står bland annat att kvinnan sågs i tisdags på Utkiksväge­n i Ljungskile. Vid försvinnan­det ska hon ha haft en röd jacka, vit mössa och bar en ryggsäck. Hon är mörkt hår och är 83 år gammal.

– Vi har börjat göra efterlysni­ngen via sociala medier. Vi får se om den här efterlysni­ngen kommer att vidga sig eller inte, säger Lars Eckerdal. Misstänker ni något brott?

– Inte i nuläget nej, säger Lars Eckerdal.

Under natten mellan torsdag och fredag går sökinsatse­n efter den försvunna kvinnan i Ljungskile ner i intensitet. Men planen är att starta igen på morgonen.

– Under natten kommer vi ha polisresur­ser för att svara på eventuella tips så vi kan följa upp dem med en gång, säger polisens kommenderi­ngschef Lars Eckerdal.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? kvinnan.
Bild: LASSE EDWARTZ kvinnan.
 ??  ?? FÖRBERDELS­ER. Hemvärnet gör sig redo för att ge sig ut för att söka efter den kvinna i 80-årsåldern som anmäldes försvunnen på onsdagskvä­llen.
FÖRBERDELS­ER. Hemvärnet gör sig redo för att ge sig ut för att söka efter den kvinna i 80-årsåldern som anmäldes försvunnen på onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden