Bohusläningen

Flera chanser att skapa julkänsla

- CAMILLA HAAGEN 0522-99200 Camilla.haagen@stampen.com

På lördag finns massor av aktivitete­r med julkänsla för både stora och små Uddevallab­or. Jultorg, hamnhäng och fackeltåg är bara något av allt man kan ägna sig åt.

Den som tröttnat på synen av hemmets fyra väggar kan till helgen greppa sitt paraply och ge sig ut på äventyr i Uddevalla. Flera julaktivit­eter kommer att äga rum i regnet som förutspås.

FÖR TOLFTE ÅRET i rad går fackeltåge­t längst med strandprom­enaden. För 50 kronor får man på plats både fackla och fika. Det kommer också att vara både musik och skönsång med Sofia Geidvik som ska skapa julstämnin­g.

Pengarna skänks i år till kommunens skolmatsal­ar och dess elever som hjälper till med att motverka matsvinnet. Tåget avgår klockan 16.00 med start vid Svenskholm­en och slutmål Ansvarig arrangör för Gammeldags jultorg vid Gustafsber­g.

Under både lördag och söndag kan man även få uppleva en gammaldags julmarknad. På Kungstorge­t kommer marknadsst­ånd att slås upp med försäljnin­g av allt som hör julen till.

– Det är ett 60-tal stånd som kommer sälja både marmelader, hantverk, ostar och mycket annat. Enbärsdric­kan är ett tips. Den brukar alltid sälja slut, säger Kent Vikmo, ansvarig arrangör.

”Det är ett 60tal stånd som kommer sälja både marmelader, hantverk, ostar och mycket annat. Enbärsdric­kan är ett tips.”

BARNEN KOMMER KUNNA dansa runt granen till sång från Västsvensk­a Tomteorden­s kör. Tomten själv sitter i Gallionen för den som skrivit klart sin önskelista och anser sig ha varit snäll under året.

– Där finns även möjlighet att hjälpa de barn som inte har de ekonomiska förutsättn­ingarna för att få några julkappar. Anonymt kan man köpa en present från en önskelista som sedan kommer fram till barnen, säger Kent Vikmo.

På marknaden kommer det även finnas möjlighet att åka häst och vagn och att se luciatåg.

KOMMUNEN ERBJUDER EXTRA julstämnin­g i form av gratis parkering för besökarna som ställer sig vid Agneberg, Kampenhof, Södra hamnen, Walkeskrok­en och Östra station.

Vill man ha ännu mer julstämnin­gen kan man efter marknadens slut även gå på * Gammaldags jultorg: På Kungstorge­t mellan klockan 10-15 på lördag och klockan 11-15 på söndag. * Julhäng på Hamngatan: På lördag med start klockan 15.00 till klockan 19.00. Här kan man värma sig framför öppna eldar. * Fackeltåg: Köp av facklor kommer vara möjligt på plats från klockan 15.15. Tåget går cirka klockan 16.20. julhäng på Hamngatan. Här kommer det att bli bilfritt under några timmar och halmbalar kommer att rulllas ut och varm soppa lagas.

 ??  ??
 ?? Bild: FREJA WELLRATH HASSLEBÄCK ?? FACKELTÅG. På lördag den 8 december klockan 16.00 går årets fackeltåg från Svenskholm­en till Gustavsber­g. Förra året var det stor uppslutnin­g.
Bild: FREJA WELLRATH HASSLEBÄCK FACKELTÅG. På lördag den 8 december klockan 16.00 går årets fackeltåg från Svenskholm­en till Gustavsber­g. Förra året var det stor uppslutnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden