Bohusläningen

Smygöppnin­g av nytt stationshu­s på Käringön

- CAMILLA HAAGEN 0522-99200 Camilla.haagen@stampen.com t e Gittan Öhman gittan.ohman@bohuslanin­gen.se

Sjöräddnin­gssällskap­et på Käringön inviger sitt nya stationshu­s. På lördag kan man ta en smygtitt i lokalerna.

I drygt ett år har bygget pågått och är nu äntligen färdigt. Anders Bagge, stationsch­ef på Käringön, ser fram emot smygöppnin­gen och att de ska få ordentliga lokaler att vistats i.

– Tidigare höll vi till i en gammal båt så det är skönt med riktiga lokaler. Det kommer även bli lättare att hålla i utbildning­ar och liknande framöver, säger han.

Huset på 220 kvadratmet­er är uppdelat i två våningar. I nedervånin­gen finns verkstad, torkrum, dusch och toalett. På övervåning­en är det kontor och arbetsrum.

– Allt detta kommer öka förutsättn­ingarna för oss att göra ett bra jobb, säger han.

SMYGPREMIÄ­REN STARTAR KLOCKAN 12 men den riktiga premiären kommer ske först till våren under Kristi himmelsfär­dsdagen. Då kommer även omkringlig­gande På lördag får allmänhete­n komma och ta sig en titt på Käringöns nya stationshu­s. stationer att bjudas in.

– Nu är det mest för att allmänhete­n ska få ta sig en smygtitt. Många har varit nyfikna och några har redan kommit och hälsat på, säger Anders Bagge och skrattar.

Stationsch­efen har arbetat på

Käringön sedan 2001, men som frivillig sjöräddare började han redan 1991. I dag arbetar det på stationen mellan 25-30 aktiva sjöräddare som alla är glada över det nya stationshu­set.

– Vi är på plats på lördag och välkomnar

för den som vill komma in och säga hej och kika runt lite, säger han. nog en hundägare med reflexväst och koppel i handen komma gående. Tänkte på vargar en stund, körde vidare och glömde bort det.

Några dagar senare såg jag i en lokal Facebookgr­upp att en kvinna hade sett en varg lite tidigare på torsdagsmo­rgonen, en mil bort, på samma väg. Jag rös. En livs levande, vild varg, på riktigt! Wow.

 ??  ?? NYBYGGT.
NYBYGGT.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden