Bohusläningen

Bohusbugga­rna tog två Sm-guld

-

8 DECEMBER 2008. Bohusbugga­rna från Uddevalla befäster sin ställning som Sveriges dominerand­e klubb på junior- och ungdomssid­an. I helgen blev det guld i lag-sm – igen. – Det är bara att njuta av förmånen att få vara ambassadör för dessa duktiga dansare, säger Ann-sofie Nilsson, ordförande i föreningen. LAG-SM avgjordes i Karlstad under helgen. Uddevallak­lubben var favorittip­pad och vann guld på juniorsida­n för andra året i rad och på ungdomssid­an för tredje året i rad.

SM i lag innehåller fem olika grenar: Bugg, dubbelbugg, lindy hop, boogie woogie och rock. Resultaten läggas sedan ihop och det lag som har de bästa placeringa­rna vinner.

Ungdomslag­ets laguppstäl­lning såg ut så här: Bugg: Felix Johansson/elin Hellberg. Rock: Victor Olsson/sara Erlander. Lindy hop: Simon Ask/elin Hellberg. Dubbelbugg: Markus Melin/erika Josefsson/daniella Berntsson. Boogie woogie: Victor Olsson/emma Myrehag.

Juniorlage­t: Bugg: Andreas Myrehag/malin Myrehag. Rock: Robert Blom/alice Johansson. Lindy hop: Marcus Hellberg/nicole Martini. Dubbelbugg: Kristoffer Grundberg/malin Rönnbrant/ Jennie Rönnbrant. Boogie woogie: Marcus Hellberg/malin Myrehag.

Våga stanna upp lite i livet som annars snurrar allt fortare. Att närma sig Gud på sitt eget vis och lyssna inåt. Släppa det yttre för en stund.

Ljusstaken med fyra ljus som vi har i dag kom inte förrän 1920-talet till Sverige. Grunden lades på Ersta Diakonigår­d där man tände ljus i granen.

Fasta gör många kristna än i dag före jul. När man fastar så avstår man från något för att vinna något annat. Det handlar om att förbereda sig, att våga ta tid för reflektion och bön. Våga stanna upp lite i livet som annars snurrar allt fortare. Att närma sig Gud på sitt eget vis och lyssna inåt. Släppa det yttre för en stund.

DET ÄR EN skön balans att mitt i tiden med alla avslutning­ar, glöggbjudn­ingar och julbord få gå hem och sätta sig i soffan. Kanske lyssna på musik, söka bra existentie­lla poddar, läsa Bibeltexte­rna runt denna tid, gå till kyrkan och kanske bara tända ljus och sitta alldeles stilla och bara låta friden få omsluta dig. Träna på att bara vara.

Gör det du känner som för dig närmare mysteriet, närmare Gud.

Ha inga som helst prestation­skrav utan sätt dig bara och andas, se alla ljus i mörkret.

Gud ligger inte på sofflocket, men vi kan få göra det i advent. Låta Guds ande få verka i oss precis där vi är i våra liv. Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus. Över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden