Bohusläningen

Domartalan­g som tar ett rejält kliv

UDDEVALLA: PHILIP LINDH HOPPAR ÖVER ETT STEG I SERIESYSTE­MET

-

Domartalan­gen Philip Lindh från Uddevalla gör ett ovanligt hopp i seriesyste­met. – Visst är det extremt: att en så ung domare får chansen att döma i division 2, säger domarcoach­en Fredrik Isacson.

Han är bara 20 år. Ändå har Philip Lindh varit distriktsd­omare i fem år. Under den perioden har talangen från Uddevalla mestadels dömt herrarnas division 4 och 5.

Men nu är det slut på att döma lokalfotbo­ll. 2019 väntar nämligen division 2. Med andra ord får han hoppa över en serie.

– Det känns jättebra att få chansen. Det är inte så vanligt att domare får hoppa över en serie, så jag blev glatt överraskad, säger Philip Lindh.

TROTS SIN RINGA ålder har han lagt ner otroligt mycket tid på att utvecklas som domare.

– Jag har lagt många timmar på att kolla video från de matcher som jag har dömt. Sedan har jag jobbat mycket med de tips som jag fått av domarobser­vatörerna efter att de kollat på mina matcher.

En som är mäkta imponerad, det är Fredrik Isacson. Nästa år är han domarcoach i division 2 västra Götaland och kommer att bli ansvarig för Philip Lindh.

– I honom har vi en potential och möjlighet att fostra en kommande elitdomare. I Philip finns något jag vill fortsätta att jobba med. Därför bestämde jag att han skulle få chansen i division 2, säger Fredrik Isacson.

 ??  ?? UNG MEN ERFAREN. ”Genom åren har jag dömt en hel del och har ganska mycket rutin trots att jag inte är så gammal”,
UNG MEN ERFAREN. ”Genom åren har jag dömt en hel del och har ganska mycket rutin trots att jag inte är så gammal”,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden