Bohusläningen

”FRÄCKASTE I MITT LIV”

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Sport: Till vardags spelar Hanna Blomqvist inför knappt 50 åskådare. När hennes SDE mötte HV71 på bortaplan kom hela 2 450 personer – årets näst bästa publiksiff­ra i SDHL.

Säsongens näst bästa publiksiff­ra i SDHL. Då fanns Hanna Blomqvist från Munkedal på isen. – Publikmäss­igt var det den fräckaste matchen i mitt liv, säger hon.

Ishockeyba­cken Hanna Blomqvist har spelat för Stockholms­klubben SDE (Stocksund/danderyd/ Enebyberg) i totalt åtta säsonger. Sex av dem har varit i högsta serien – SDHL.

Men hon och lagkompisa­rna är inte bortskämda med fullsatta läktare och härlig atmosfär. Enerbyberg­s ishall påminner om Skogsvalle­n i Munkedal och den här säsongen har laget ett hemmasnitt på 44 personer under de elva första matcherna.

DÄRFÖR VAR BORTAMATCH­EN mot HV71, i slutet av november, något alldeles extra.

Jönköpings­laget ville slå nytt publikreko­rd i SDHL. En färsk bedrift som Luleå lyckats med veckan före när de mötte AIK inför 6 220 personer. spelare i HV 71

HV71 lyckades aldrig med sitt mål, men slog ändå till med seriens näst bästa publiksiff­ra för säsongen: 2 450 personer i Kinnarps arena.

– Jag har aldrig spelat inför så många personer. Så publikmäss­igt var det den fräckaste matchen i mitt liv även om jag har spelat mer betydelsef­ulla matcher genom åren, säger Hanna Blomqvist.

HENNES SDE TOG ledningen med 0–1, men tappade och förlorade en jämn match med 3–1 inför den stora publiken.

– Det var bra stämning och mycket folk som hejade på HV71. Många i publiken hade klappor, några hejade och det var lite mer liv än vanligt.

Själv tänker hon inte på att hennes lag har seriens lägsta publiksnit­t.

– Nej. Vi har alltid haft lite folk på våra hemmamatch­er sedan jag kom till klubben.

MEN HON MINNS speciellt en match när det var extra tryck i ishallen.

– Det var förra säsongen när vi mötte Leksand på hemmaplan. De hade med sig en klack och det var kanske 100 personer på plats, men de förde ett himla liv så det kändes som att det var tusen personer.

SDE ligger just nu näst sist i SDHL och jagar AIK som har den sista slutspelsp­latsen.

– Det här är mitt åttonde år i klubben och varje säsong har vi kvalat upp eller ner i seriesyste­met. Därför skulle det betyda jättemycke­t för oss om vi tog oss till slutspel. Något jag aldrig har spelat. Det hade varit väldigt häftigt att få uppleva.

”Det var bra stämning och mycket folk som hejade på HV71”

HANNA BLOMQVIST

har ännu

MEN HANNA BLOMQVIST större drömmar än så.

– I framtiden vill jag vinna ett Sm-guld. Vi är inte där än, men vi tar hela tiden små steg på vägen.

 ?? Bild: JONAS FORSBERG ?? NY UPPLEVELSE. 26-åriga Hanna Blomqvist från Munkedal (nummer 13) spelade inför 2 450 personer i Kinnarps arena borta mot HV71. ”Jag har aldrig spelat inför en så stor publik”, säger hon.
Bild: JONAS FORSBERG NY UPPLEVELSE. 26-åriga Hanna Blomqvist från Munkedal (nummer 13) spelade inför 2 450 personer i Kinnarps arena borta mot HV71. ”Jag har aldrig spelat inför en så stor publik”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden