Bohusläningen

”Har utvecklats i loppen och blivit bättre på allt”

-

SPÄNNANDE HÄST. Björn Röcklinger låter Tsar Brodde göra V75-debut på lördag och det är en spännande häst. Han vann debuten men sedan blev det mest galopp i loppen. I somras kom han till Björn Röcklinger­s stall som ett ganska oskrivet kort.

– Det var mycket snack om honom som en stjärna och han såg väldigt fin ut då han kom. Då jag körde honom för första gången blev jag besviken, han hade så knepig teknik. Han hade varit väldigt mycket skadad så han sprang nog så där för att skydda sig. Vi har tränat lugnt men mycket och han har hållit sig fräsch. Detta har gjort att tekniken slipats och blivit bättre hela tiden, berättar Björn om historien kring hästen.

– Tidigare hade han bara styrkan men han har utvecklats i loppen och blivit bättre och bättre. Numera kan han vinna från olika positioner. Han har tränat på brodd och känns fin. Han har perfekt läge och jag tycker att det ser spännande ut på förhand, säger Björn Röcklinger.

V75-4: 1 Bilbo BS kan öppna och har läget. 3 Björlifant är snabb och kan absolut spetsa.

4 Faks Nils är också bra ut liksom

5 Sippson. Körs Sippson offensivt bör han få ta över ledningen.

V75-5: 1 Bionicle Man är kvick första biten och kan spetsa.

3 Ramon Dekkers körs offensivt och får troligen ta över. 8 Trust de Luxe är också snabb liksom 2 Yrr men ändå fördel Ramon Dekkers.

V75-6: 1 Selma Töll missar nästan aldrig spets i voltstart men hon var blek senast, släpper? I så fall gör 2 Walkie Talkie och

3 Livingonmy­dream upp.

V75-7: 2 Desert Runner är troligen snabbare än 1 Vic de Luxe. 4 Magnifik Brodde är vass ut liksom 6 Weekend Fun och

7 Forecast. Fördel Weekend Fun.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden