Bohusläningen

Mäbe visar upp nytt sound

- MARIA LUNDBERG 0522-99000 marlun@bohuslanin­gen.se

Rockbandet Mäbe har bytt bandmedlem­mar, flyttat från Uddevalla och utvidgat sitt sound med keyboard.

– Vi har inte haft en keyboardis­t förut och jag har velat ha med någon på piano länge. Det är ett instrument som jag verkligen älskar. Nu föll det på plats, det funkade direkt med Adam Ekeroth. Gör man om låtarna till pianolåtar ger det mer möjlighete­r, säger Mattias ”Mäbe” Johansson.

MÄBE:S SENASTE EP från januari gjordes med de gamla bandmedlem­marna, men nu är det nya tider.

– Mäbe är ju mitt soloprojek­t, och det här började egentligen som ett sidoprojek­t. Nu har jag bytt ut hela mitt liveband.

Nya Mäbe med Mattias Johansson, Adam Ekeroth, Christian Kellerman, Robert Ottosson och Ludvig Jakobsson presentera­r sig med fyra videos inspelade live en söndag i september. I ”Sista beställnin­gen” ser man en typisk replokal med filtar på väggarna och sladdtrass­el på golvet. Mäbe på sång påminner lite om Thåström, kameran vandrar mellan bandmedlem­marna och blinkande ljuseffekt­er och klipp accentuera­r rytmen. Fotot är lite dimmigt i gråskala.

– Det var precis så här vi lät just exakt där och då den dagen i september. Och så var det en polare till oss som tog med sig ljud och ljus. Vi spelade in det i vår replokal rakt av, och tanken är att visa vad vi gör nu.

DET ÄR ROCK på svenska som förut, men från att ha byggt sitt sound på två gitarrer är det nu en gitarr och keyboard som gäller. Och så bas och trummor.

– En mer punkig låt kan bli softare och tvärtom, någon låt har gått från soft till hård. Idén är att kunna göra mer variation, och kan man göra det på en konsert är det kul. Tidigare kände jag mig en aning låst.

En annan förändring med det nya bandet är att Mattias ”Mäbe” Johansson nu slipper pendla för att repa.

– Vi har hållit på i Uddevalla tidigare, men jag bor ju i Strömstad och alla nya bandmedlem­mar är från Strömstad, så det blir mycket smidigare nu.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? MÄBE. Mäbe spelar live på Musikhjälp­en i Trollhätta­n 13 december.
Bild: PRESSBILD MÄBE. Mäbe spelar live på Musikhjälp­en i Trollhätta­n 13 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden