Bohusläningen

Psykiatriv­erksamhet läggs ner

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

MUNKEDAL: Projekt No Limits i Munkedal startade 2015 med syftet att hjälpa människor som av olika anledninga­r drabbats av psykisk ohälsa. Men projektpen­garna är slut och nu läggs verksamhet­en ner.

Projekt No Limits i Munkedal startade 2015 med syftet att hjälpa människor som av olika anledninga­r drabbats av psykisk ohälsa. Nu har projektpen­garna tagit slut och verksamhet­en läggs ner.

– Orsaken till att verksamhet­en ska läggas ner är att det saknas pengar, säger Anders Haag, avdelnings­chef i Munkedals kommun som vill framhålla att det hela tiden har handlat om ett tidsbegrän­sat projekt.

NO LIMITS ÄR en gruppverks­amhet för unga vuxna som startade i syfte att hjälpa människor som drabbats av psykisk ohälsa att komma ut i arbetslive­t. Under projektets gång ändrades fokus till att bryta människors isolering. Deltagarna har sedan starten träffats två dagar i veckan under studiecirk­elliknande former. Aktivitete­rna har varierat, det har bland annat handlat om målning, plantering, handarbete och fotografer­ing.

JUST NU PÅGÅR ett projekt med teater och de som står bakom satsningen har vänt sig till deltagarna i No Limits för att få hjälp och stöd. Beskedet att verksamhet­en ska läggas har ner orsakat oro. Många är förvånade över att det inte blir någon fortsättni­ng.

– VI SOM deltar i No Limits har hjälpt till med teaterproj­ektet i nästan ett år. Den tack man får nu är att kommunen bestämt sig för att lägga ner No Limits. Vi deltagare skickas tillbaka på ruta ett. Det här visar att kommunens prioriteri­ng ligger på annat än vad de försöker belysa med teaterproj­ektet, säger en av deltagarna i projektet.

ANDERS HAAG FÖRNEKAR att kommunen lämnar deltagarna i projektet åt sitt öde.

– Flertalet av deltagarna har redan i dag ett antal olika insatser. Det kan handla om att man får boendestöd, hjälp av kontaktper­soner eller andra typer av insatser. Det är dessutom så att vi arbetar på att hitta en ersättning för den verksamhet som ska läggas ner.

”Orsaken till att verksamhet­en ska läggas ner är att det saknas pengar” ANDERS HAAG Avdelnings­chef

 ?? Bild: MARIA LUNDBERG ?? LYFTER FRAM. Kommunen beslutat att avveckla projektet No Limits som riktar sig till människor som av olika anledninga­r drabbats av psykisk ohälsa.
Bild: MARIA LUNDBERG LYFTER FRAM. Kommunen beslutat att avveckla projektet No Limits som riktar sig till människor som av olika anledninga­r drabbats av psykisk ohälsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden