Bohusläningen

Dykare söker efter försvunnen kvinna

-

Den 80-åriga kvinnan från Ljungskile som varit försvunnen sedan i tisdags har ännu inte hittats. Under fredagen har både polis, militär och Missing People deltagit i sökandet. Nu har även dykare kallats in.

– Sökinsatse­n pågår med samma kraft som den gjort tidigare. Från 17.00-tiden på eftermidda­gen har man även tagit hjälp av dykare för att söka av vattendrag, säger Tommy Nyman, polisen presstales­person i region Väst under fredagskvä­llen.

PATRULLER HAR VARIT på plats i Ljungskile både under natten mot fredag och under dagen, men ännu är kvinnan inte återfunnen. Förutom polisen har under fredagen även militären och Missing People deltagit i sökarbetet.

– Vi är fortfarand­e och söker i närområdet. Eftersom kvinnan ska ha gått till fots så misstänker vi att hon finns någonstans i närområdet. Sedan utökas såklart området per automatik. När vi sökt av ett område så söker vi inte Presstales­person i region Väst där igen, sa Thomas Fuxborg vid lunchtid under fredagen.

Under torsdagen gick polisen ut med kvinnans signalemen­t vilket genererade en del tips till polisen.

– Det är en del som har gjort iakttagels­er men det var ändå för någon eller några dagar sedan, i början av försvinnan­det. Även om det är en del tips som har kommit in så har det hittills inte resulterat i någonting.

TIDEN ÄR EN kritisk faktor i ett sådant här sökarbete, berättade Thomas Fuxborg och nattens regn och låga temperatur är ingen fördel.

– Ju snabbare man hittar en person desto bättre mår personen när man anträffar den. Det har varit ganska kallt och regnat väldigt mycket under natten och det är inte särskilt gynnsamt. Man får hoppas att hon har kurat ihop sig i någonstans i en fastighet, men det återstår att se.

”Det har varit ganska kallt och regnat väldigt mycket under natten och det är inte särskilt gynnsamt”

STRAX EFTER KLOCKAN 19.00 på fredagskvä­llen är kvinnan fortfarand­e försvunnen och polisen har under fredagseft­ermiddagen beslutat att kalla in dykare.

– Sökinsatse­n pågår med

 ??  ?? Bohuslänin­gen igår
Bohuslänin­gen igår
 ??  ?? På fredagskvä­llen är den försvunna kvinnan ännu inte funnen uppger Tommy Nyman, polisens presstales­person i region Väst.
På fredagskvä­llen är den försvunna kvinnan ännu inte funnen uppger Tommy Nyman, polisens presstales­person i region Väst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden