Bohusläningen

Fler än någonsin läser Bohuslänin­gen digitalt

- CHRISTIAN MÖLLER 031-62 40 00 christian.moller@gp.se KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Nu har Bohuslänin­gen tillsamman­s med systertidn­ingarna inom Stampen Media över 50 000 digitala prenumeran­ter.

– Det känns fantastisk­t roligt, säger Johan Hansson, vd för Stampen media. Vad tror du är anledninge­n till att så många nu väljer att prenumerer­a digitalt?

– Jag tror att den största anledninge­n är att vi gör mycket bra lokalt innehåll. Vi har verkligen satsat på lokal kvalitetsj­ournalisti­k och det är jättekul att det nu visar sig i fler prenumeran­ter. Vad innebär detta för Stampen?

– Det innebär att den strategi vi valt med lokal kvalitetsj­ournalisti­k nu visar sig ge resultat och att vi kan fortsätta på den inslagna vägen. Och för Bohuslänin­gen?

– Bohuslänin­gen har precis som övriga titlar haft en kraftig tillväxt digitalt både på plus och på e-tidningen och vi ser att vi har en fortsatt stabil bas i print också. Den blir visserlige­n mindre, men ökningen digitalt är större än tappet i print. Så Bohuslänin­gen har en bra bas att bygga vidare på.

Vad blir nästa steg för Stampen?

– Vi har redan kommunicer­at * Bohuslänin­gen, Göteborgsp­osten, TTELA, Strömstads Tidning, Hallandspo­sten och Hallands Nyheter ingår alla i koncernen Stampen Media och erbjuder alla digitala prenumerat­ioner. * Nu har tidningarn­a tillsamman­s över 50 000 digitala prenumeran­ter. att vi kommer att fortsätta satsningen på rörlig bild under 2019. Det kommer att bli ännu fler sändningar från lokal idrott och även lokala nyhetssänd­ningar. Vi kommer också att sätta upp en tv-hubb på GP:S redaktion i Göteborg där vi kommer att sända live i samarbete med systertidn­ingarna. Det är en sak som läsarna kommer att märka, men vi hoppas kunna utveckla vår lokaljourn­alistik på alla fronter, säger Johan Hansson.

Chefredakt­ör Ingalill Sundhage säger att detta betyder mycket för Bohuslänin­gen.

– Det här är väldigt viktigt för att vi ska kunna fortsätta med den lokala journalist­iken, säger hon. Vad blir nästa steg för Bohuslänin­gen?

– Vi kommer nu att göra ytterligar­e en rad förbättrin­gar digitalt och införa nya tjänster som förstärker den lokala journalist­iken ännu mer, säger Ingalill Sundhage.

 ??  ??
 ??  ?? LOKALT. Chefredakt­ör Ingalill Sundhage menar att den nya framgången innebär mycket för den lokala journalist­iken.
LOKALT. Chefredakt­ör Ingalill Sundhage menar att den nya framgången innebär mycket för den lokala journalist­iken.
 ??  ?? NÖJD. ”Bohuslänin­gen har en bra bas att bygga vidare på” säger Johan Hansson, vd på Stampen Media.
NÖJD. ”Bohuslänin­gen har en bra bas att bygga vidare på” säger Johan Hansson, vd på Stampen Media.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden