Bohusläningen

”Kommunalpo­litiskt rävspel österifrån”

- Jan O Hansson Ordförande Smögens öråd

skrapning av trappor, räcken och bänkar, för att på så sätt förhöja intrycket och förlänga livslängde­n. Att öka tillgängli­gheten och förbättra säkerheten på dessa anläggning­ar, där kommunen har ett visst ansvar, är viktigt. Örådet har öppet café på fredagar i Spruthuset, betalar blomsterar­rangemang på fyra ställen på ön, som byts flera gånger om året. Vi betalar för belysning av Vattentorn­et, Lotsutkik och Vadbock. Vi sätter upp gran på torget, vimplar på tre flaggstäng­er. Vi har också under dessa år byggt fyra vandringsl­eder. Under sommaren har vi också betalat 9 800 kronor för att kunna erbjuda toalett för de badande i Flöjten. Den eller de politiker som vill försämra örådets möjlighete­r att fortsätta, bör klart framföra för kommunens skattebeta­lare varför.

Heder åt Socialdemo­kraterna, som i den här frågan varit tydliga i sitt stöd till det ideella. Det krävs kloka politiker, som fattar kloka beslut.

Ett litet tips i det här sammanhang­et vad beträffar parkerings­intäkter, börja att ta betalt en månad innan och fortsätt en månad efter de tider som kommunen hittills tillämpat. För Smögens näringsidk­are, har för- och eftersäson­g resulterat i väsentligt högre omsättning.

Slutligen, som den yttersta utposten mot västerhave­t, är Smögen och alla dess anläggning­ar extremt utsatta. Det gäller för armerad betong järn och trä. Det sker en ständig nedbrytnin­g. som pågår år efter år, det pågår jämt. Det stannade inte ens efter kommunsamm­anslagning­en. Men för Smögens del, kan man ibland undra om inte en halv storm väster ifrån är att föredra, än kommunalpo­litiskt rävspel österifrån.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden