Bohusläningen

30 elektriker förlorar jobbet på Callenberg technology

- Maja Nilsson maja.nilsson@bohuslanin­gen.se 0522-992 00

30 elektriker på Callenberg technology förlorar sina jobb. Det står klart efter förhandlin­gar mellan fack och arbetsgiva­re. Även tjänstemän berörs av förhandlin­gar. Från företagets sida är man förtegen.

Företaget Callenberg technology har ungefär 100 anställda totalt i Uddevalla och Göteborg.

Förhandlin­gar mellan fack och arbetsgiva­re har pågått i ett antal veckor men från företagets sida har det hittills varit locket på.

– All kommunikat­ion sker via vår Pr-avdelning, konstatera­r Thomas Forsström, styrelsele­damot i bolaget, flertalet gånger och hänvisar till de amerikansk­a ägarna Trident maritime systems som köpte Callenberg 2016.

De amerikansk­a ägarna har inte gått att nå, trots upprepade försök.

Enligt uppgifter till Bohuslänin­gen har det nu börjat gå ut informatio­n till anställda om uppsägning­ar.

Elektriker­nas fackliga representa­nt Anders Eriksson har suttit med i förhandlin­garna och bekräftar uppgiftern­a.

– Jag kan bekräfta att det pågått förhandlin­gar om uppsägning­ar och att de förhandlin­garna avslutades i fredags, säger han.

Totalt rör det sig om 30 elektriker som nu sägs upp i både Göteborg och Uddevalla.

– Det är samtliga elektriker, 30 personer på ett bräde. Det vi gör nu är att försöka hjälpa de anställda så de hittar nya jobb, säger Anders Eriksson.

Också fackförbun­det Unionen har förhandlat om sina medlemmar på företaget men vill inte uttala sig alls utan hänvisar all kommunikat­ion till de amerikansk­a ägarna Trident maritime systems. Hur många tjänstemän som berörs är oklart.

 ?? Bild: Stefan Karlsson ?? För några år sedan fick Callenberg, med rötter i Uddevalla från 1950-talet, en ny amerikansk ägare. Nu pågår neddragnin­gar.
Bild: Stefan Karlsson För några år sedan fick Callenberg, med rötter i Uddevalla från 1950-talet, en ny amerikansk ägare. Nu pågår neddragnin­gar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden