Bohusläningen

LSK:S fotbollsfr­itids har kickat igång – intresset stort från start

- Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Andra terminen för LSK:S fotbollsfr­itids har kickat igång. Och det blev en fullträff direkt med 21 killar och tjejer.

– Vårt mål är att leka och samtidigt ha fotboll i fokus, säger Erik Lund.

Skoldagen har precis tagit slut, men det dröjer inte många minuter förrän 21 ungdomar från Ljungskile­skolans mellanstad­ium har snörat på sig nya skor för nästa aktivitet: LSK:S fotbollsfr­itids.

– På en liten ort finns det inte så himla mycket att göra. Om vi i LSK kan hjälpa till, en gång i veckan, för att få ungdomarna att röra på sig så är det fantastisk­t roligt, säger Erik Lund som är ansvarig för fotbollsfr­itids.

Under två timmar,

varje onsdag fram till sommarlove­t, samlas barnen och ungdomarna vid Skarsjöval­len för att spela fotboll.

– Förhoppnin­gen är att de ska komma hit för att trivas och ha roligt, men att det också är ett tillfälle att leka fotboll. Själv hade jag älskat att gå till ett fotbollsfr­itids när jag växte upp i Ljungskile, säger Erik Lund.

LSK har närmare 400 barn och ungdomar i föreningen, men deras fotbollsfr­itids är inte bara till för dem utan för alla.

– Klubben vill vara en aktör i samhället. Det är viktigt för oss att hjälpa ungdomar så att de får en betydelsef­ull fritid där vi erbjuder dem att spela fotboll.

Erik Lund menar

att responsen enbart varit positiv och att det är många föräldrar som tycker om initiative­t.

– Flera tycker det är bra att deras barn får komma upp hit till Skarsjöval­len för att spela fotboll och komma ut i friska luften istället för att kanske spela dator hemma.

10-åriga Saga Harr

har gått på LSK:S fotbollsfr­itids sedan starten i höstas.

– Jag spelar fotboll hela tiden. Ibland går jag hit till Skarsjöval­len eller så spelar jag med kompisar lite överallt. Jag är även med i LSK, säger Saga Harr.

Hon fortsätter:

– Det är roligt med fotbollsfr­itids. Det är skoj att spela match och lära sig lite nya finter.

I regel avslutas fotbollsfr­itids med att en gäst kommer på besök samtidigt som deltagarna fikar.

– Vi vill visa att det finns många vägar att ta inom fotbollen: att alla inte måste spela om de inte vill. Bland annat hoppas vi få hit gäster som Mikael Alfredsson från IFK Uddevalla futsal och Fredrik Larsson som är sjukgymnas­t för herrlandsl­aget i fotboll, säger Erik Lund.

 ??  ??
 ?? Bild: Joel Hansson ?? Saga Harr, Gabriel Jensen, Oscar Westdahl och Andor Zackrisson Ljung sprudlade av energi när LSK:S fotbollsfr­itids hade årspremiär i mitten av april.
Bild: Joel Hansson Saga Harr, Gabriel Jensen, Oscar Westdahl och Andor Zackrisson Ljung sprudlade av energi när LSK:S fotbollsfr­itids hade årspremiär i mitten av april.
 ??  ?? ”Jag hade älskat att gå till ett fotbollsfr­itids när jag växte upp i Ljungskile”, säger Erik Lund som är A-lagsspelar­e i LSK och ansvarig för fotbollsfr­itids.
”Jag hade älskat att gå till ett fotbollsfr­itids när jag växte upp i Ljungskile”, säger Erik Lund som är A-lagsspelar­e i LSK och ansvarig för fotbollsfr­itids.
 ??  ?? Oscar Westdahl, Mirad Garza (ledare), Leon Gidlöf och Gabriel Jensen gör allt för att skydda sig själva och målet när Oliver Berg skjuter en frispark.
Oscar Westdahl, Mirad Garza (ledare), Leon Gidlöf och Gabriel Jensen gör allt för att skydda sig själva och målet när Oliver Berg skjuter en frispark.
 ??  ?? Rut Lundebacke och Saga Harr gillar att spela fotboll direkt efter skoldagen på Ljungskile­skolan. ”Det är skoj att spela match och lära sig lite nya finter”, säger Saga Harr.
Rut Lundebacke och Saga Harr gillar att spela fotboll direkt efter skoldagen på Ljungskile­skolan. ”Det är skoj att spela match och lära sig lite nya finter”, säger Saga Harr.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden