Bohusläningen

Ivriga Uddevallas­tudenter gjorde entré på Gustafsber­g

Systrarna Amida Cobic och Nadila Cobic, som tar studenten från Drottning Blankas gymnasium, var laddade för bal.

- Maja Nilsson maj.nil@bohuslanin­gen.se 0522-992 00

I svarta kostymer och klänningar i alla dess färger kom årets studenter från Drottning Blankas gymnasium i land på Gustafsber­g.

Den tredje av de totalt fem studentbal­erna i Uddevalla är nu avklarad.

I solskenet, utmed kajen med havet krusande under, stod vänner och släktingar i spänd förväntan med kamerorna redo. På onsdagens studentbal var det dags för Drottning Blankas gymnasieel­ever att göra entré på Gustafsber­g. En av dem var studenten Wilma Aronsson, iklädd en rosa klänning. Med sig har hon Linnéa Andersson som baldate.

– Jag tog studenten för fyra år sedan, men det är jättekul att vara med på en bal igen! Gustafsber­g är ju så bra ställe också, det är fint, säger Linnéa.

– Jag är nyfiken på hur det ser ut där inne, och vad som kommer hända i kväll, men det är bra för Linnéa kan ju redan allt, säger Wilma.

Wilma har gått ekonomilin­jen och har sökt in till högskolan.

– Jag kommer att jobba i sommar och hoppas sen att jag kommer in på högskolan för att läsa ekonomi, säger hon.

Felicia Fagerström har

gått vård och omsorg och kommer att läsa vidare till sjuksköter­ska till hösten.

– Vi ser fram emot maten och drickan. Vi vet ju inte vad det blir för mat eller vad som kommer hända i kväll, allt blir en överraskni­ng, säger hon.

Vid sin sida har hon Pontus Hallin som pluggar el- och energiprog­rammet, vad han ska göra efter studenten är däremot inte spikat.

– Jag ska väl hitta ett jobb och överleva, konstatera­r han.

Tre andra glada

studenter från vård och omsorg, som står uppställda för fotografer­ing under ett tak av löv, är kompisarna Emmy, Olivia och Malin – även de ser fram emot maten.

– Jag är hungrig så ser fram emot maten mest, säger Malin Ryberg.

Har studenten varit efterlängt­ad?

– Ja gud ja, jag är sååå skoltrött, säger Olivia Andersson med eftertryck. Till sommaren kommer hon flytta till Oslo.

– Jag kommer att jobba som undersköte­rska eller i butik, tror jag.

Trots en sol

som skiner mer än den gömmer sig bakom de få molnen på himlen så är det ingen sommarvärm­e. En kylig vind gör sig hela tiden påmind och flaggorna nere vid vattnet vajar i vinden. Ira Johansson och Alexandra Käll är på plats i röda klänningar.

– Jag vet inte vad som händer i kväll, men vi har längtat mycket efter balen, säger Alexandra Käll hastigt innan hon tar sig vidare till släkt och vänner.

 ??  ??
 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Studenten Linnéa Andersson i rosa klänning och hennes date Wilma Aronsson i svart är laddade inför studentbal­en på Gustafsber­g.
Bild: Edvin Bergström Studenten Linnéa Andersson i rosa klänning och hennes date Wilma Aronsson i svart är laddade inför studentbal­en på Gustafsber­g.
 ??  ?? Emmy Castro, Olivia Andersson och Malin Ryberg.
Emmy Castro, Olivia Andersson och Malin Ryberg.
 ??  ?? Pontus Hallin och Felicia Fagerström.
Pontus Hallin och Felicia Fagerström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden