Bohusläningen

Westerholm väljer sida – tror på Ullenhag

- TT

Två profilerad­e riksdagsle­damöter har nu uttalat sitt stöd för Erik Ullenhag som ny partiledar­e för Liberalern­a. I veckan gick ett hundratal kommunpoli­tiker också ut och förde fram Ullenhag som sin kandidat.

– Han är en politiker som drivs av både hjärnan och hjärtat, och framför allt har han erfarenhet av att tackla många svåra frågor, säger Barbro Westerholm, som öppet stödjer Ullenhag, till SVD.

Westerholm, som sitter i riksdagen och även tidigare varit generaldir­ektör för Socialstyr­elsen, anser att liberaler är individual­ister men att Ullenhag har förmågan att ena olika viljor.

I onsdags gick

86 liberaler ut på Aftonblade­t debatt i stöd för Ullenhag. De anser bland annat att partiet behöver en ledare som är ”beredd att samarbeta med partier både till höger och vänster om mitten, men aldrig någonsin med nationalis­ter och populister”. Men också ”en ledare som bottnar i den sociallibe­rala ideologin, som förmår ingjuta kraft och energi i ett parti som befinner sig i underläge”. Samtliga 86 anser att den personen är Erik Ullenhag.

Christer Nylander, partiets gruppledar­e i riksdagen, stödjer också Ullenhag. Tidigare i veckan bestämde Nylander sig för att inte kandidera till partiledar­posten.

Striden om partiledar­posten

står nu mellan partiets ekonomiskp­olitiske talesperso­n Johan Pehrson, tidigare integratio­ns- och jämställdh­etsministe­r Nyamko Sabuni och Erik Ullenhag, ambassadör i Jordanien och tidigare integratio­nsminister.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden