Bohusläningen

Bakgrund: Terrordåde­t

-

På morgonen den 17 december påträffas två kroppar i ett tält tio kilometer från den marockansk­a bergsbyn Imlil, som många turister utgår från när de ska vandra i Toubkalber­get. Kropparna bekräftas snart tillhöra två skandinavi­ska kvinnor

Polisen utreder tidigt brottet som ett terrordåd. En av männen grips dagen efter morden. De tre övriga männen påträffas av polis ombord en buss på väg ut ur Marrakesh den 20 december. De bar fortfarand­e mordvapnen, fyra slaktkniva­r, under kläderna.

I en film, uppladdad på sociala medier men inspelad innan morden, syns de fyra männen sitta framför en hemmagjord Is-flagga och svära trohet till terrorgrup­pen IS. Ytterligar­e en mobilvideo skildrar mordtillfä­llet, där en av kvinnorna utsätts för kraftigt knivvåld mot halsen. Filmen har bekräftats som autentisk av den danska underrätte­lsetjänste­n, PET.

 ?? Bild: Abdeljalil Bounhar/ap/tt ?? Marockos kung, Mohammed VI, har lanserat landet som en stabilitet­ens föregångar­e i regionen.
Bild: Abdeljalil Bounhar/ap/tt Marockos kung, Mohammed VI, har lanserat landet som en stabilitet­ens föregångar­e i regionen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden