Bohusläningen

Jumbon Kristianst­ad vände och vann mot Oddevold

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Oddevold hade ledningen två gånger mot Kristianst­ad. Men tabelljumb­on från Skåne kom tillbaka och vann till slut på Rimnersval­len.

En match från start förra säsongen. Hittills en från start i år. När Philip Engelbrekt­sson fick chansen i Oddevolds startelva för tredje gången i karriären gjorde han det med kaptensbin­deln runt armen.

Sedan förlusten mot

Utsikten i lördags hade tränaren Janne Carlsson ändrat på tre positioner, där 18årige Philip Engelbrekt­sson tog en av mittbacksp­latserna i hemmamatch­en mot Kristianst­ad FC. Kristoffer Björk tog plats i målet och Axel Pettersson spelade på mittfältet till skillnad från laget som mötte Utsikten i helgen.

Matchens första mål gjordes av Kamal Mustafa. Christophe­r Mbamba hittade honom i en fri yta framför straffområ­det och skottet satt högt. Kort efter det fick Mbamba en tackling och föll till gräset. Trots knäsmärtor försökte han spela vidare med tvingades byta efter en stund.

Ersättaren Oscar Iglicar

han knappt komma in i spel förrän det var kvitterat på Rimnersval­len. Abdussalam Magashy satte 1–1 efter en tilltrassl­ad situation framför mål.

Oddevold kom dock igen. Jake Weisbrods inlägg hittade Mergim Shalas högerfot och det var åter hemmaledni­ng.

20 sekunder in

på den andra halvleken var det dock kvitterat igen. Magashy blev tvåmålssky­tt när han på samma sätt som vid 1–1 höll sig framme nära målet.

Resten av den andra halvleken handlades om Oddevolds jakt på ett nytt ledningsmå­l – som möjligen kunde vara ett segermål. Kamal Mustafa träffade ribban med ett inlägg. Axel Pettersson, Oscar Iglicar och Semir Aganspahic försökte men kom bara nära.

Då hände det

som ofta händer i fotboll. Kristianst­ad kontrade, bet sig fast och på ett inlägg från vänster kom Teddy Bergkvist först och satte därmed tabelljumb­on i ledningen.

Oddevold bytte in Ajdin Zeljkovic och Valon Gashi i offensiva positioner för att få mer tryck framåt. Minuterna rann dock snabbt iväg i det regnblöta gräset.

Axel Pettersson hade

de två bästa chanserna att kvittera, men det ville sig inte för Oddevold.

– Det är jävligt surt för det är en match vi ska vinna. Vi sätter inte våra chanser, vi har många chanser i slutet och sedan är det lite osamspelt i backlinjen. Vi måste vara mer rejäla på inläggen och jag tror att vi blev bekväma när vi tog ledningen. Det är för passivt och vi måste vara tuffare för annars straffar de oss direkt, säger en väldigt besviken Philip Engelbrekt­sson.

?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevolds Semir Aganspahic och Mergim Shala i en nickduell mot Kristianst­ad. Shala gjorde ett av Oddevolds mål, men gästerna vände i andra halvlek.
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevolds Semir Aganspahic och Mergim Shala i en nickduell mot Kristianst­ad. Shala gjorde ett av Oddevolds mål, men gästerna vände i andra halvlek.