Bohusläningen

Kommunens tydliga besked till Ljungskile SK om arenan

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Det blir inga kommunala åtgärder för att hjälpa Ljungskile SK ur den akuta ekonomiska kris som klubben hävdar att den befinner sig i.

Sedan den politiska majoritete­ns sex partier diskuterat frågan lämnade kommunledn­ingen på onsdagskvä­llen det för Ljungskile­klubben negativa beskedet.

Klubben har under en dryg vecka i brev och vid flera möten med kommunledn­ingen vädjat om hjälp med driften av Skarsjöval­len. Konsekvens­en vid ett nej skulle enligt klubben innebära en risk att behöva stänga anläggning­en.

Ljungskile SK ville

ha garantier om en konkret lösning och har lämnat fem olika förslag på en lösning. Ett av dessa är att kommunen skulle köpa Skarsjöval­len för 16 miljoner och ta över driften av anläggning­en. Ett annat förslag är att LSK får låna samma summa amortering­sfritt. Även driftsbidr­ag om mellan 1,5 och 2,5 miljoner kronor per år har föreslagit­s. Klubben har också föreslagit att kommunen skulle går i borgen, men även detta avvisades av kommunledn­ingen.

– Den samlade bilden är att inga av deras förslag har varit acceptabla. Att kommunen skulle låna ut eller gå i borgen för detta är ingen framkomlig väg, säger kommunalrå­det Christer Hasslebäck (UP).

Även om det i majoritete­ns sex olika partigrupp­er funnits delade meningar i frågan menar Christer Hasslebäck att det finns en politisk samstämmig­het i frågan.

Kommunledn­ingen konstatera­r att

Ljungskile kan spela på Rimnersval­len om klubben nu väljer att stänga sin hemmaarena.

– Den kapacitete­n finns, säger kommunalrå­det.

Däremot garanterar kommunen att klubbens barn- och ungdomsver­ksamhet ska kunna drivas vidare på kommunens konstgräsp­lan i anslutning till arenan.

– Alla föreningar talar om rättvisa system och vad den ene eller andra har fått och vad enskilda politiker har lovat. Det har gjorts en utredning kring detta som tyvärr inte fick någon konsekvens och det är olyckligt. Vi behöver, för alla föreningar, ta fram ett tydligt regelverk som håller över tid. Det tjänar alla på, säger Christer Hasslebäck.

Bohuslänin­gen har sökt

Ljungskile SK:S ordförande, Erland Holmdahl, för en kommentar. I ett inspelat röstmeddel­ande säger han följande:

– Det enda jag kan säga är att beskedet vi fick av kommunen är att de ska utreda frågan ytterligar­e. De ska sammanstäl­la någon form av upphandlin­gsunderlag för att sedan gå till en extern konsult, samma konsult som gjort den andra utredninge­n. Det är allt jag har att säga i frågan.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Kommunen öppnar upp för att LSK kan få spela på Rimnersval­len om Skarsjöval­len (bilden) i Ljungskile tvingas stänga ner.
Bild: Lasse Edwartz Kommunen öppnar upp för att LSK kan få spela på Rimnersval­len om Skarsjöval­len (bilden) i Ljungskile tvingas stänga ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden