Bohusläningen

Helomvändn­ingen – satsar på Champions league

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Under tisdagen var IFK Uddevalla uträknat efter flera avhopp från spelare, ledare och funktionär­er. Nu kommer helt nya signaler.

På onsdagskvä­llen kom beskedet att IFK Uddevalla i sista stund ändrat sitt muntliga besked till Svenska fotbollför­bundet (SVFF) och nu istället lämnat in en formell ansökan om att få arrangera ett kvalspel i futsalens Champions league.

– Under onsdagen har det kommit reaktioner på vad som hänt och på det som skrivits i bland annat Bohuslänin­gen. Spelare, ledare och funktionär­er har hört av sig och sagt att de är beredda att ställa upp för föreningen. Det känns fantastisk­t. Därför har vi haft ett möte och bestämt oss för att delta med ett lag och att söka arrangeman­get en gång till.

Om IFK Uddevalla först får SVFF:S och sedan också det europeiska fotbollför­bundet UEFA:S godkännand­e blir det Champions leaguespel i Agnebergsh­allen den sista veckan i augusti.

Såväl föreningen­s ordförande Jan-inge Carlsson som Tommy Rasimus har under veckan meddelat att de skulle hoppa av sina uppdrag. Hur det blir nu är fortfarand­e oklart, men Tommy Rasimus säger att han är beredd att fortsätta.

– Jag skulle aldrig ta ansvaret för ett sådant arrangeman­g om det inte finns folk som lovar att ställa upp, men nu har jag fått sådana löften. Många vill att det ska fungera. Det känns förhoppnin­gsfullt.

Hur en spelartrup­p kommer att se ut är oklart, men arbetet med att göra klart med en ny lagledning är enligt Tommy Rasimus på gång.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? 2018 och Uddevallaj­ubel i Champions league-kvalpremiä­ren mot KMF Celik. Nu kan det bli nytt kval i Agnebergsh­allen.
Bild: Håkan Fredriksso­n 2018 och Uddevallaj­ubel i Champions league-kvalpremiä­ren mot KMF Celik. Nu kan det bli nytt kval i Agnebergsh­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden