Bohusläningen

Spelare från världstour­en kommer till Uddevalla

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Det är första gången vi har en tävling av den här klassen

Det blir en het lördag på Gustafsber­gsfälten. Förutom evenemange­t Run dirt race bjuds det också på beachvolle­y med spelare från världstour­en.

24 av Sverige högst rankade par kommer till start i herr- och damklasser­na i den svenska Challenget­ouren som pågår hela lördagen på beachvolle­yklubbens fyra banor intill Landbadet.

Göteborgsp­aret Linus Frantzich/ Martin Johansson spelade så sent som i påskas på världstour­en när en deltävling avgjordes i världens största beachvolle­ybollhall i Göteborg. Nu jagar de rankingpoä­ng för att sedan fortsätta säsongen på Sverigetou­ren som inleds inom några veckor.

– Det är

första gången vi har en tävling av den här klassen, säger Markus Lampio, ordförande i Uddevalla beachvolle­yklubb och helgens tävlingsle­dare.

Det blir också lokalt deltagande. Uddevalla har två spelare, Petronella Norman, som spelar med Angelica Sörensson samt Daniel Persson som spelar med Gusti Johansson. För Norman blir det en speciell tävling och verkligen hemmaplan då hon bor bara ett stenkast från banorna.

– Både hon och Daniel satsar hårt på Sm-spelet i år och Daniel ska dessutom represente­ra Sverige vid student-vm i Slovenien i sommar, säger Lampio.

Att Run dirt

race körs samtidigt har sina poänger.

– Ja, de ville lägga ett hinder i våra banor, men just den här helgen var det inte någon bra idé, säger Markus Lampio som hoppas att krocken istället kan bidra till lite mer publik.

 ?? Bild: Johanna Svensson/fivb ?? Linus Frantzich och Martin Johansson kommer från spel på världstour­en till svenska Challenge tour-deltävling­en i Uddevalla.
Bild: Johanna Svensson/fivb Linus Frantzich och Martin Johansson kommer från spel på världstour­en till svenska Challenge tour-deltävling­en i Uddevalla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden