Bohusläningen

Polisen lovar fler tider för passansökn­ingar

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

Ska du på sommarseme­ster och glömt ordna nytt pass? Då kanske du gläds åt polisens löfte om fler öppettider för passansökn­ingar. Än så länge har bara en extra dag frigjorts för skapandet av resehandli­ngar, men fler tider lovas.

Den 1 februari i år var sista dagen som man kunde dyka upp oanmäld på polisstati­onen för att ansöka om pass eller id-kort. Nu för tiden gäller endast tidbokning för myndighete­ns hjälp med detta.

Men lördagen 29

juni kommer polisens receptione­r i både Uddevalla och Stenungsun­d hålla extra öppet för personer som vill få nya resehandli­ngar. Köerna till polisens bokningssy­stem är långa under sommaren och därför väljer myndighete­n nu att skapa fler chanser för den som tänkt resa utomlands.

Bokningsti­derna till lördagen öppnas från och med onsdag.

– Vi ber om överseende med att det kan bli köer under dagen. Förbered gärna det underlag som behövs så kommer hanteringe­n att gå snabbare, säger Margaretha Ivarsson, gruppchef för stödoch servicever­ksamheten i lokalpolis­område Södra Fyrbodal.

Än så länge

är det bara under lördagen den 29 juni som polisen kommer hålla extraöppet men fler tider lovas senare i sommar.

Därmed menar polisen

att de som har giltigt pass fram till hösten kan vänta något med sin ansökan, då det nurförtide­n endast tar fem arbetsdaga­r för ett pass att bli klart för uthämtning.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg, TT ?? Polisen utlovar extra tider för att ansöka om pass under sommaren.
Bild: Fredrik Sandberg, TT Polisen utlovar extra tider för att ansöka om pass under sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden