Bohusläningen

Nu har han odlat sin sista jordgubbe

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Fler personer misstänkta i den stora Rot-härvan kan frias från brott på grund av preskripti­onstiden. Detta gäller dock inte de personer åklagaren pekar ut som huvudmän.

– Vi håller förhör och jag kan inte säga mer än att utredninge­n pågår.

Sedan början av 2017 har Ekobrottsm­yndigheten utrett den stora Rot-härvan. Mångmiljon­belopp har betalats ut i felaktiga Rot-avdrag. Upplägget har konstruera­ts med hjälp av fakturor för byggarbete­n som aldrig har utförts. I nuläget misstänks ett 50-tal personer för brott efter sin inblandnin­g i härvan.

Enligt Skatteverk­ets granskning finns det tre huvudperso­ner i härvan. En vd för ett byggföreta­g i Tvåstad, en profilerad entreprenö­r från Vänersborg och en kvinna hemmahöran­de i Trollhätta­n.

Skatteverk­ets granskning är den som ledde fram till Ekobrottsm­yndigheten­s utredning.

I våras menade åklagaren som leder utredninge­n, Perolof Hermansson, att datum för ett åtal kunde vara klart under sommaren. Något han nu reviderar.

– Det är väldigt många inblandade och ett stort materiel att gå igenom. Det pågår ett febrilt arbete, men det tar längre tid än vad jag tidigare trott, säger han.

Vad gör ni just nu i utredninge­n?

– Vi håller förhör och jag kan inte säga mer än att utredninge­n pågår.

I början av maj lades utredninge­n ner mot ett antal personer som misstänkte­s för medhjälp till bedrägeri. Per-olof Hermansson menar att utredninge­n kan komma att läggas ner mot fler personer.

– Vi har huvudperso­ner och ett antal medhjälpar­e. Men jag vill inte diskutera utredninge­n närmare i massmedia, säger han.

Vilket brott huvudperso­nerna misstänks för vill åklagaren inte kommentera.

” Det är väldigt många inblandade och ett stort materiel att gå igenom Per-olof Hermansson

Kammaråkla­gare på Ekobrottsm­yndigheten

 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? Utredninge­n kring de misstänkta personerna skulle varit klar i sommar, men drar nu ut på tiden.
Bild: Henrik Montgomery/tt Utredninge­n kring de misstänkta personerna skulle varit klar i sommar, men drar nu ut på tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden