Bohusläningen

”Som Ljungskile­bo har jag haft den stora äran att på nära håll fått uppleva en resa som sällan skådats”

- Jonas Björk

1985 tog jag mina första fotbollsst­eg som fotbollssp­elare i Ljungskile SK. På den tiden fanns det inte så mycket uppe på Skarsjöval­len, en grus- och gräsplan, några baracker och ett speakerbås. Drömmen som liten var ju att någon gång få dra på sig den gröna A-lagströjan och få springa in på Skarsjöval­lens gröna fotbollspl­an inför ögonen av byns alla åskådare.

Som Ljungskile­bo har jag haft den stora äran att på nära håll fått uppleva en resa som sällan skådats i Sveriges fotbollshi­storia. Lilla Ljungskile visade fotbolls-sverige att ingenting är omöjligt och om man har den rätta inställnin­gen och lagandan så kan man övervinna vad som helst. Ljungskile SK:S resa har också svetsat samma Ljungskile som samhälle och vi känner enorm stolthet och gemenskap i och kring vår förening.

Ljungskile SK har varit en elitföreni­ng i över 20 år och har försett Bohuslän och Uddevalla kommun med elitidrott och en otrolig publicitet som man inte hade varit i närheten av om sagan inte blivit verklighet.

 ?? Bild: Gösta Axelsson ?? 2007 gick LSK upp i allsvenska­n.
Bild: Gösta Axelsson 2007 gick LSK upp i allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden