Bohusläningen

”Smögen är det absolut hetaste och bästa resmålet på västkusten”

- Fanny Edstam fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Smögenbryg­gan har fått ett nytt tillskott inför sommarens festlighet­er. Lagom till midsommar öppnar restaurang­en och nattklubbe­n Ocean Smögen.

Smögenbryg­gan är sommartid ett av Sveriges största turistmål och lockar tusentals besökare. Midsommara­fton är en högtid där hela samhället förvandlas till en enda stor festplats.

Och lagom till just midsommara­fton slår Ocean Smögen upp portarna för det helt nyrenovera­de stället i Restaurang Havet Kök & Bars gamla lokaler.

Konceptet beskrivs som ”svensk

sommar och västkust”.

– Man kan beskriva det som en mix av Medelhavet och västkusten. Det blir en lite exklusivar­e känsla samtidigt som vi behåller den pittoreska Smögenfeel­ingen, säger Amir Dehghani som tillsamman­s med Adam Bertelsen och Rickard Eliasson utgör den nya ägartrion.

– Vi har skapat en restaurang och nattklubb där vi utgått från vad vi själva tycker är roligt, säger Amir Dehghani.

Han och Adam Bertelsen är från Lerums kommun och Rickard Eliasson från Göteborg.

Varför då öppna ett ställe på Smögen?

– Vi är tre personer som gick ihop i början av året och ville skapa just något nytt och roligt. Det enklaste svaret till ”varför Smögen?” är att vi tycker det är det absolut hetaste och bästa resmålet på västkusten. Vi har själva varit där en hel del. Men nej, vi är inga lokalbor, vi tycker bara det är najs, säger Amir Dehghani.

Planen är att restaurang­en ska hålla öppet för lunch och middag under hela sommaren. Resten av året kommer stället att kunna bokas för olika typer av evenemang. Även maten är en mix av västkusten och Medelhavet med en hel del skaldjur på menyn.

Vad skiljer er från de andra restaurang­erna på Smögen?

– De andra etablerade på bryggan har lite mer pub- och skepparkän­sla. Vi vill vara lite mer moderna. Inspiratio­nen kommer från beachklubb­arna vid Medelhavet. Soligt, ledigt, men ändå fint, säger han.

Nattklubbe­n kommer framför allt fokusera på elektronis­k musik blandat med klassiska västkustlå­tar och sommarmusi­k, menar Amir Dehghani.

– Det är sådan där allmänt glad och partyhöjan­de musik. Vi har också exempelvis en elektronis­k violinist, magiker och lite värdinnor av olika slag som klär ut sig, säger han.

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Amir Dehghani och Adam Bertelsen framför sin största investerin­g: restaurang­en och nattklubbe­n Ocean som öppnar lagom till midsommar. Dock är det en del förberedel­ser kvar, men Amir Dehghani meddelar att de kommer att jobba dygnet runt för att bli klara.
Bild: Edvin Bergström Amir Dehghani och Adam Bertelsen framför sin största investerin­g: restaurang­en och nattklubbe­n Ocean som öppnar lagom till midsommar. Dock är det en del förberedel­ser kvar, men Amir Dehghani meddelar att de kommer att jobba dygnet runt för att bli klara.
 ??  ?? Utsikten från balkongen. Amir Dehghani påpekar att de vill att folk ska få en känsla av att Medelhavet möter västkusten.
Utsikten från balkongen. Amir Dehghani påpekar att de vill att folk ska få en känsla av att Medelhavet möter västkusten.
 ??  ?? Det fanns en hel del kvar att göra när tidningen besökte restaurang­en i början av veckan.
Det fanns en hel del kvar att göra när tidningen besökte restaurang­en i början av veckan.
 ??  ?? Ägartrion har höga förväntnin­gar inför fredagens invigning.
Ägartrion har höga förväntnin­gar inför fredagens invigning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden