Bohusläningen

Jämställdh­eten ska vara i fokus på Way Out West

- TT

Spotify blir officiell partner till årets upplaga av Way Out West. I projektet står låtskrivar­e och producente­r i centrum för att öka jämställdh­eten i branschen.

Det går att få till en festival med hälften män och hälften kvinnor på scenen, det har Way Out West visat. Men producente­rna och låtskrivar­na bakom artisterna­s mest spelade låtar består fortfarand­e till största delen av män, och det vill Spotify lyfta fram genom projektet Equalizer.

– Det handlar

inte om att vi har en brist på fantastisk­a kvinnliga låtskrivar­e och producente­r utan snarare om att de ska få utrymme, skapa nätverk och komma in i rätt sammanhang. Vi är jätteglada över att teama upp med Way Out West och lyfta frågan i musikbrans­chen, men också för allmänhete­n, säger Jenny Hermanson, Spotifys nordiska vd.

Love Lagerberg, bokare på Luger och Way Out West, tycker att samarbetet är en bra utveckling av festivalen­s arbete för en hållbar utveckling och välkomnar att Spotify för frågan om jämställdh­et i musikbrans­chen ett steg längre.

– Vi kan påverka vilka som står på scenen och Spotify bidrar med ett intressant perspektiv. Frågan har nog inte varit uppe till diskussion ur det här perspektiv­et tidigare. Det här ger fördjupad kunskap om hur strukturer­na ser ut.

För Way Out West-besökarna

kommer det att innebära bland annat ”Equalizer talks” – samtal och diskussion­er med jämställdh­et i musikbrans­chen i fokus, ledda av Linnea Henriksson. Det kommer också att finnas en pop up-studio där besökarna får möjlighet att prova på att producera.

 ?? Gorm Kallestad Bild: ?? spotify och Equalizer Project blir officiell partner till Way out West.
Gorm Kallestad Bild: spotify och Equalizer Project blir officiell partner till Way out West.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden