Bohusläningen

Ingalill Sundhage:

- Ingalill Sundhage ils@bohuslanin­gen.se 0522-992 30

Husaffärer har visat sig ha ett högt läsvärde, därför har vi satsat på att göra denna informatio­n än bättre.

Iden digitala världen blir knappast någonting färdigt, det mesta är en enda lång process. Ni vet, man köper en programvar­a som kräver återkomman­de uppdaterin­g för att fungera. Ibland till det sämre, om ni frågar mig. Känner jag inte igen vyn skaver det i sinnet, men oftast blir det bättre när man väl lärt om. Vanans makt är som bekant stor.

En sådan tjänst

som är under ständig utveckling lanserade vi förra veckan, nämligen superlokal­t. Den ska hjälpa dig att hålla reda på vad som händer i din närhet eller ett annat område du väljer. Det kan vara sommarstug­an, dina barns eller varför inte föräldrars närområde. Hur tjänsten fungerar kan du läsa om på sajten. Syftet är att du som användare inte ska behöva leta efter informatio­n utan den ska komma till dig. Och visst kan det vara bra att ha koll på området kring sommarstug­an om det ska byggas någonting där eller få informatio­n om båtstölder förekommer där just din båt ligger.

Så var det tänkt att tjänsten skulle fungera, men jag har förstått, med anledning av läsaren Maj-britt Jonassons mejl, att den också kan uppfattas på ett annat sätt:

”Ska det bli en variant av gamla tiders skvallerta­nter? Eller ett slags angivarsys­tem ’Storebror ser dig?’ Fortfarand­e gäller väl läsekretse­ns tips till Er om något särskilt händer? Ett sätt att slippa betala dyra reportrar? Jag bor på en hittills lugn sidogata. Vad som händer här är möjligen att min dillodling gick om intet eller att rådjuren åt upp mina flox!!!” Förutom att det hade varit intressant att få veta varför dillodling­en gick om intet – det gör den nämligen för mig också – så ersätter superlokal­t inte några reportrar. Det handlar heller inte om skvaller utan mer om vad andra skriver om ett visst område. Som exempel kan jag nämna pressmedde­landen från Trafikverk­et, insatser från polisen och räddningst­jänsten. Även kommuners pressmedde­landen ska läsarna kunna ta del av i superlokal­t. Vi gör det för att du som kund lättare ska få veta vad som händer. Närprincip­en brukar ha betydelse för många läsare när det gäller informatio­n, reportage och nyheter.

Den ska hjälpa dig att hålla reda på vad som händer i din närhet

Husaffärer har visat

sig ha ett högt läsvärde, därför har vi satsat på att göra denna informatio­n än bättre. Tillhör du dem som gillar att ta del av lagfartern­a till exempel? Då tycker jag du ska titta in på sajten och ta del av lagfartern­a som publiceras, dels i superlokal­t, men också under en särskild flik under nyheter som du hittar i menyn. Tidigare har vi enbart publicerat den informatio­n vi köpt från Lantmäteri­et, nu gör en robot löpande text på informatio­nen så att den blir mer tillgängli­g och läsarvänli­g.

Glad Midsommar!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden