Bohusläningen

Bocken brann upp – tonårstjej­er åtalas

- Otto Ekevi otto.ekevi@bohuslanin­gen.se

När det inte gick med tändare åkte de till macken och hämtade bensin. Så förklarar tonårstjej­erna hur de brände ner den stora julbocken i vintras.

Strax före midnatt lördagen den 13 januari i år stod prydnadsbo­cken i rondellen vid Floraleden i centrala Bengtsfors plötsligt i lågor.

Två tjejer i 18-årsåldern är nu misstänkta för att med avsikt ha orsakat branden. Detta efter att ett vittne lagt märke till ett filmklipp på sociala medier och känt igen personerna i klippet. Vittnet kontaktade då tonåringar­nas föräldrar och skickade sedan filmen till polisen.

Åklagaren har lämnat

in en stämningsa­nsökan till Vänersborg­s tingsrätt och kommunen kräver

Där ska de ha fyllt upp en bensindunk, åkt tillbaka till rondellen, hällt bensin över bocken och tänt på

en ersättning på 10 000 kronor för skadorna på bocken. Båda tjejerna har erkänt och är villiga att betala skadestånd­et.

Tjejerna berättar i förhör att de var på väg till en fest när de fick en spontan idé och bestämde sig för att elda upp bocken. Först ska de ha försökt med hjälp av cigarettän­dare men misslyckad­es med detta.

Då ska de

ha åkt bil med en kompis som körde dem till en bensinstat­ion. Där ska de ha fyllt upp en bensindunk, åkt tillbaka till rondellen, hällt bensin över bocken och tänt på. De berättar att de sedan blev rädda när hela bocken plötsligt flammade upp i lågor som brände till mot deras ansikten. Kompisen som körde bilen ska ha filmat händelsefö­rloppet, och en av tjejerna ska därefter ha lagt ut filmen på sociala medier. Därefter ska de ha åkt vidare till festen.

 ??  ?? filmen där de misstänkta eldar upp bocken.
filmen där de misstänkta eldar upp bocken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden