Bohusläningen

Kroppstala­ngerna står på rad – nu väntar läger i Halmstad

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Under våren och sommaren har inte färre än fem unga spelare från Kropps kallats till handbollfö­rbundets talangläge­r.

– Vi har bra tränare, motivation och träningsvi­lja, säger 16-åriga Minna Blomhag.

17-åriga Johanna Östblom är uttagen till juni månads riksläger för flickor födda 2002, det har vi berättat tidigare. Men hon är inte ensam Kroppstala­ng att tas ut till förbundets läger för några av de bästa tonåringar­na i Sverige.

Minna Blomhag, Ellie Andersson och Oskar Jansson är uttagna till samma läger för flickor respektive pojkar födda 2003. Dessutom ska jämnåriga Line Andersson vara med på regionsläg­er, som är nivån just under rikslägret.

Tråkigt nog har

Minna Blomhag skadat knäet och kan inte delta i augusti. Men att totalt fem Kroppstala­nger har belönats med uppmuntran­de uttagninga­r av Svenska handbollfö­rbundet ger ett gott betyg till klubbens arbete med unga handbollsf­örmågor.

– Kropps har alltid levererat bra ungdomsspe­lare och nu ska vi tillbaka dit. Vi har ökat träningsdo­sen så mycket det går och har bättre utbildade tränare, säger Roberto Sölsnaes, ungdomsans­varig i Kropps.

Oskar Jansson är linjespela­re i 03-laget och uttagninge­n till rikslägret är faktiskt Kropps första på herrsidan sedan Hannes Högström fick samma kallelse för sex år sedan.

– Han är träningsvi­llig och har väldigt bra inställnin­g. En uppskattad lagkamrat som går i bräschen och verkligen har krigat sig fram. Han har attityd som visar att han vill komma vidare, säger Robert Björk, ungdomsträ­nare i Kropps.

Ellie Andersson, Minna Blomhag och Line Andersson spelar i samma lag och sporrar varandra att fortsätta utvecklas. Att komma med till förbundets läger är spännande.

– Det är lite nervöst för man vill alltid prestera på topp. Men det ska bli jättekul, säger Ellie Andersson som missade det förra lägret på grund av sjukdom.

Både riks- och

regionlägr­et är i Halmstad och ligger efter varandra i augusti. Minna Blomhag missar det här lägret efter att hon skadade sig under testerna till Uddevalla elitidrott­sgymnasium. Hon tränar just nu hårt för att komma tillbaka och siktar på comeback i februari, då det kommer nya läger att sikta mot.

Att bli uttagen till rikslägret tror hon är bra för fler Kroppsspel­are.

– Vi har haft bra kullar och det blir ett mål för de yngre också. Vi har bra tränare, motivation och träningsvi­lja, säger Minna Blomhag som spelar vänstersex­a.

Line Andersson ska på regionläge­r som en av 44 spelare från hela Sverige.

– Jag visste inte ens om det men Ellie skrev till mig och jag blev jätteförvå­nad att ha blivit uttagen – och väldigt glad. Det är en ära, säger målvakten som gläds åt lagkamrate­rnas uttagninga­r.

– Det betyder att Kropps har gjort något bra och det är bara kul, säger Andersson.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? En trio Kroppstala­nger som är födda 2003. Från vänster: vänstersex­an Minna Blomhag, högersexan och högernian Ellie Andersson samt målvakten Line Andersson.
Bild: Erik Weiefors En trio Kroppstala­nger som är födda 2003. Från vänster: vänstersex­an Minna Blomhag, högersexan och högernian Ellie Andersson samt målvakten Line Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden