Bohusläningen

Nya draget: Speedejtin­g i Uddevalla – ”9 dates in one night”

- Fanny Edstam fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Är du singel och sökande i Uddevalla med omnejd? Nu testar restaurang­en Bistro Baggen konceptet speedejtin­g under namnet ”9 dates in one night”. Men hur många som dyker upp återstår att se.

I våras bytte pizzerian Cyrano i Uddevalla namn till Bistro Baggen. Nu har alla tidigare ägare lämnat efter att nytillskot­tet Anders Bagge tog över.

Samma pizzor, möblering och vedeldade ugn, men allt eftersom har toppingen på pizzorna förändrats och menyn har bytts ut. Då och då bjuds det också på livemusik i restaurang­en. Och nu kommer ytterligar­e ett grepp för att locka gäster: speedejtin­g.

Med nya delägaren,

37-åriga Linda Ragnevi, i spetsen är tanken att försöka sprida lite kärlek och förhoppnin­gsvis lyckas få till en och annan matchning. Torsdagen den 27 juni klockan 18.30 blir det premiär.

– Vi behöver hitta på lite saker och det finns många singlar. Så vi kom bara på det och tänkte att vi måste testa, säger hon.

Linda Ragnevi har lång erfarenhet från krogbransc­hen. Redan som 17-åring började hon diska på Mortens, med en styvfar som delägare. Hon har också drivit gamla Kullgrens Kök och bar ett stenkast bort från just Bistro Baggen. Med en sväng som socialpeda­gog är hon nu tillbaka i restaurang­branschen.

” Vi behöver hitta på lite saker och det finns många singlar Linda Ragnevi delägare Bistro Baggen

Efter lite spaning på hur andra ställen arrangerat speedejtin­g är konceptet klart. Inför besöket anmäler man sig via mejl till restau

rangen. Då får man ett infomejl som uppmanar till olika val. Speedejtin­gen är indelad i fyra olika åldersgrup­per där man får önska vilken man vill tillhöra. 25 till 35 år, 35 till 45 år, 45 till 55 år eller 55 till 65 år.

Varje möte pågår en kvart. Kvällen börjar med mingel och en välkomstdr­ink. Sedan är restaurang­en uppdelad i de olika åldersgrup­perna.

– Om man har lite svårt för att prata eller inte vet vad man ska säga finns det mallar med frågor, berättar Linda Ragnevi.

Med eventnamne­t ”9

dates in one night” är tanken att man totalt ska få nio dejter på 15 minuter vardera. Under tiden är restaurang­en stängd för övriga middagsgäs­ter.

Tycker man att personen på andra sidan bordet verkar intressant markerar man hans eller hennes namn på ett dejtingkor­t. Skulle ömsesidigt tycke uppstå har man chansen att få vara med och tävla om en middag för två.

Än så länge har dock bara drygt tio personer anmält sig. Ett 20-tal personer har skickat in en intressean­mälan. I ett inlägg på Facebook har Bistro Baggen gjort reklam för kvällen. Något som fått en del reaktioner.

– Drygt tio personer är inte så dåligt. Men det behövs fler och det krävs att det är lika mycket kvinnor som män. Så det är kruxet. Men vårt inlägg på Facebook har nästan nått ut till 13 000 personer och folk pratar om det. Förhoppnin­gsvis vågar fler ta steget, säger Linda Ragnevi och fortsätter:

– Det är en chansning. Uddevalla är litet och folk kanske inte riktigt vågar. Men man måste testa!

 ??  ??
 ??  ?? Nya delägaren Linda Ragnevi på Bistro Baggen. I nästa vecka är det dags för satsningen ”9 dates in one night”.
Nya delägaren Linda Ragnevi på Bistro Baggen. I nästa vecka är det dags för satsningen ”9 dates in one night”.
 ?? Bild: Fanny Edstam ??
Bild: Fanny Edstam
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden