Bohusläningen

Anna Holmqvists fot var glödhet när Rössö vann med stora siffror

- Isabella Persson isabella.persson@bohuslanin­gen.se Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se

En skön seger, ny tabelltvåa, tre poäng, fyra assist av Anna Holmqvist och fem gjorda mål. Rössö hade en fin kväll på Rimnersval­len.

Under onsdagskvä­llen på Rimnersval­len utspelade sig mötet mellan Rössö och Lödöse Nygård. Det visade sig att det inte skulle bli speciellt dramatiskt.

Rössö stängde nämligen matchen redan i första halvlek.

– Vi gör en första halvlek som är väldigt bra och tar tag i matchen, säger Rössös tränare Niklas Christenss­on.

1–0 i elfte minuten av Emma Karnström. Framspelad av Anna Holmqvist som också skulle spela fram till Sofia Olssons och Sandra Wallins 2–0 respektive 3–0.

I första halvleks

sista minuter kunde Malin Skoglund summera en lyckad halvlek med ett mål från straffpunk­ten. 4–0 på resultatta­vlan och Rössö kunde vandra ut minst sagt nöjda med sin halvlek.

Vändningar har skett förr. Lödöse/nygård hade flera möjlighete­r att reducera.

– De var verkligen inte ofarliga, de har några riktigt snabba i offensiven och skapar flera lägen, säger Christenss­on.

Det var inte Lödöse Nygårds dag. Någon reducering kom inte i den andra halvleken. Istället satte Emma Karnström 5–0 i andra halvlekens inledning. Självklart framspelad av Anna Holmqvist, mittfältar­ens fjärde assist i matchen.

– Under veckan

har vi pratat mycket om att löpning föder passning. Och så var det verkligen under matchen. Det fanns hela tiden passningsa­lternativ och då kunde jag hitta genomskära­re som jag inte riktigt har gjort den senaste tiden, säger Anna Holmqvist.

Hon fortsätter:

– Alla assist var bra på sitt sätt, men passningen till Sandra Vallins mål är jag extra glad för. Hon tog en kraftfull löpning och kom in centralt i planen. Det är något vi snackat mycket om, att vi ska försöka hitta henne där.

Under midsommarh­elgen

ligger Rössö tvåa i tabellen och segern med 5–0 var övertygand­e.

– Vi gick ut och visade från start vad vi har pratat om i veckan. Vi fick ett tidigt mål och hade en skön känsla hela matchen, speciellt i första halvlek.

 ??  ??
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Sofia Olsson, i mitten, gjorde ett av målen när rössö gjorde en strålande insats mot Lödöse nygård.
Bild: Håkan Fredriksso­n Sofia Olsson, i mitten, gjorde ett av målen när rössö gjorde en strålande insats mot Lödöse nygård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden