Bohusläningen

Fakta: Sommarens tv i urval

-

Allsång på Skansen drar i gång den 25 juni med Sanna Nielsen som programled­are och Carola, John Lundvik, Astrid S och Timbuktu & Damn som gäster. Programmet sänds varje tisdag fram till och med den 13 augusti.

Säsongspre­miären av Lotta på Liseberg ägde rum den 17 juni och pågår till och med den 12 augusti. Medverkar gör bland andra Hanna Ferm, Liamoo, Måns Zelmerlöw och Benjamin Ingrosso.

Sommarkrys­set med Gry Forssell hade säsongspre­miär den 8 juni och sänds sammanlagt i tio avsnitt fram till och med den 10 augusti. Programmet bjuder på uppträdand­en med bland andra Ava Max, Jon Henrik Fjällgren, Silvana Imam och Kaliffa.

Den 14 juni drog Fotbolls-vm i gång och pågår fram till och med den 7 juli, då finalen avgörs i franska Lyon. Matcherna sänds i TV4 och C More Fotboll.

Den 10 juni drog SVT:S Sommarlov i gång, med underhålln­ing för sommarledi­ga barn fram till och med den 16 augusti.

Den 17 juni hade HBO:S nya dramaserie Euphoria premiär. Serien följer ett gäng ungdomar när de försöker navigera i en värld av droger, sex, identitet, trauma, sociala medier, kärlek och vänskap.

Dokumentär­filmen Leva, älska följer tre pensionäre­r som flyttar in i världens första hbtq-seniorboen­de, som ligger på Gärdet i Stockholm. Dokumentär­en visades på SVT den 18 juni och finns på SVT play.

Sju sidor av sanningen är ett psykologis­kt mysterium om ett barn som blir kidnappat. Programmet hade premiär den 19 juni och sänds i sex delar i SVT.

Dramaserie­n Babylon Berlin visas i SVT under sommaren med premiär den 20 juni.

Cobain: Montage of heck handlar om Kurt Cobains liv, från uppväxt, genom framgång, till undergång. Visas den 21 juni i SVT.

Jamestown 2 inleds med ett allvarligt brott som sprider misstankar över hela kolonin. Den andra säsongen har premiär den 22 juni i SVT.

Dokumentär­filmen Astronaut – universums tuffaste jobb följer tolv vanliga människor som testar på den hårda vägen fram till att bli astronaut. Visas på Kunskapska­nalen den 24 juni.

Kennedys – en maktsaga följer familjen som har haft en stor inverkan på USA:S politik. Serie i sex delar, med premiär den 27 juni i SVT.

Ernst Kirchsteig­er är tillbaka med ett nytt renovering­sprojekt i Sommar med Ernst. Den här gången tar han sig an en bondgård på Österlen. Programmet har premiär den 27 juni i TV4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden