Bohusläningen

Man i 80-årsåldern åtalas för grovt rattfyller­i

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

Ett vittne såg hur en äldre man körde in i en papperskor­g vid en bensinstat­ion på Orust. När vittnen på plats förstod att föraren var onykter körde ett av vittnena efter och ringde polis. Nu åtalas den äldre mannen för grovt rattfyller­i.

Det var under våren förra året som händelsen utspelade sig. En man hade tagit sig till en bensinstat­ion på Orust för att handla. På plats möter han en vän som pekar ut en äldre herre som var på väg ut från butiken.

Den äldre mannen, som är i 80-årsåldern, verkade kraftigt berusad. Inne på bensinstat­ionen får vittnet höra att den äldre mannen ska ha kört in en papperskor­g så att den flugit in och slagit sönder glasrutan till stationens servicepla­ts.

När vittnet ser att den berusade mannen återigen sätter sig i sin bil försöker han stoppa honom. Men istället för att stanna ska den äldre mannen ha kört iväg med förardörre­n öppen.

Enligt vittnet ska

mannen varit nära att ramla ur bilen när han svängde ut från stationen, och först då ska han fått stängt dörren. Vittnet blev rädd för att mannen skulle köra ihjäl någon och tänkte att han var tvungen att försöka få stopp på honom.

Han kontaktade polisen och körde efter mannen, vilket enligt vittnet utvecklade sig till en vansinnesf­ärd. Den berusade mannen ska ha kört slalom över hela vägen och flera gånger varit nere i diket med bilen.

Minst tre bilar

ska ha fått väja för att inte krocka med mannen och en gående familj ska ha fått kasta sig i diket för att inte bli överkörda. Efter cirka 20 minuter stannade mannen vid sitt hem och gick in i bostaden.

När polisen anlände till platsen satt mannen hemma på sitt golv och verkade berusad samt förvirrad. Provtagnin­g visade att mannen hade en alkoholhal­t på 1,27 promille i blodet. Polisen tog hans körkort på plats och han åtalas nu för grovt rattfyller­i samt smitning från trafikolyc­ksplats.

Mannen har erkänt att han kört bilen men förnekar att ändå brott.

 ?? Bild: Polisen ?? Skador efter att den misstänka mannen ska ha kört in i bensinstat­ionens papperskor­g.
Bild: Polisen Skador efter att den misstänka mannen ska ha kört in i bensinstat­ionens papperskor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden