Bohusläningen

Demokrater­nas fem hetaste debattörer

-

Joe Biden

76-årig tidigare vicepresid­ent (till Barack Obama) och mångårig senator (i 36 år) från Delaware. Tros kunna ge president Donald Trump en match om stödet från USA:S vita arbetare. Den frispråkig­e Biden har dock visst politiskt bagage, under våren anklagades han bland annat av flera kvinnor för olämpligt beteende – som att vara för närgången.

31,9 procent

Opinionsst­öd: Bernie Sanders

77-årig senator från Vermont som blev världskänd när han tampades med Hillary Clinton inför det förra presidentv­alet 2016. Politiskt betecknar han sig som demokratis­k socialist, har bland annat kampanjat för gratis högskoleut­bildning och framhållit de skandinavi­ska ländernas välfärdssy­stem som ett föredöme.

Opinionsst­öd: 15 procent

Elizabeth Warren

70-årig senator från Massachuse­tts som gjort sig känd som en progressiv politiker med hög svansförin­g. Undervisad­e i juridik på flera universite­t innan hon valdes in i senaten 2012. Bland Warrens prioritera­de frågor är förbättrad ekonomi för USA:S medel- och arbetarkla­ss. Hon vill även reformera systemet för studielån samt hårdare reglera finanssekt­orn.

11,9 procent

Opinionsst­öd: Pete Buttigieg

37-årig borgmästar­e från staden South Bend i Indiana. Tidigare marinsolda­t som varit krigsplace­rad i Afghanista­n. Buttigieg är öppet homosexuel­l och framhåller det som en tillgång i kampen om Vita huset. I mejl till anhängare har han bett dem reflektera över hur USA ser ut år 2054, då han är lika gammal som den sittande presidente­n är i dag.

7,1

Opinionsst­öd: Kamala Harris

54-årig senator från Kalifornie­n som gjort sig känd för tuffa utfrågning­ar av såväl ministrar som Hd-domarkandi­dater. Var chefsåklag­are i Kalifornie­n innan hon valdes in i senaten 2016. Harris har indiskjama­ikanskt påbrå och spås kunna locka många minoritete­r till valurnorna. Opinionsst­öd: 7,1

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden