Bohusläningen

Tränartrio klar för Rockets: ”Vill se krigarment­alitet”

- Isabella Persson isabella.persson@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Tre bekanta ansikten kommer att träna WH Rockets under den kommande säsongen. Kari Nilsen tillsamman­s med Peter Nyström tar över som huvudträna­re för klubben, medan Jesper Kling får ansvar som assisteran­de tränare.

WH Rockets framtid har sedan en tid tillbaka varit oviss. Före detta tränaren Robert Svenningss­on fick mitt i förra säsongen lämna. Efter säsongs slut valde också nyckelspel­arna Viktor Vestin och Dennis Lindblom att lämna för lokala konkurrent­en Stenungsun­d.

Men nu har Rockets värvat en ny tränartrio, en bekant sådan. Ny huvudträna­re blir Kari Nilsen som får sällskap av Peter Nyström.

– Peter (Nyström) har varit med sedan starten av Rockets och kom från Walkesborg. Det gjorde även Kari (Nilsen) och båda har själva spelat i innebandy i Uddevalla, säger Alexander Andersson, ledamot i Rockets.

Assisteran­de tränare blir Jesper Kling som sedan årsskiftet jobbat som materialar­e för klubben.

– Han har varit med och sett till att killarna har det bra och varit en ”allt-i-allo”. Nu kommer han få en större ledarroll, säger Andersson.

WH Rockets långsiktig­a mål är att inom fem år vara ett stabilt division 1-lag. Än så länge har tränarna och klubben inte satt ett resultatmå­l för säsongen utan för de nya tränarna är det inställnin­gen som i inledninge­n kommer vara i fokus.

– Uttalat är att tränarna vill ha spelare som vill träna och spela mycket. Vi vill se en krigarment­alitet hos spelarna, en lagmoral där man kämpar för varandra. Det är där vi är just nu, säger Alexander Andersson.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Arkivbild.
Bild: Håkan Fredriksso­n Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden