Bohusläningen

Federer tog tionde titeln: ”Otroligt”

-

Roger Federer har varit i final 13 gånger i grästurner­ingen i tyska Halle sedan han som 18-åring deltog för första gången 2000.

På söndagen kom tionde titeln efter att 37-åringen besegrat belgaren David Goffin i finalen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna tio titlar när jag först spelade här, säger Federer.

Av de tennisspel­are som deltog i singelturn­eringen i Halle 2000 återstår bara en som fortfarand­e är aktiv – schweizare­n Roger Federer.

Han har just vunnit Atp-turneringe­n för tionde gången – i sin 13:e final.

– Det är otroligt. Jag har aldrig vunnit en turnering tio gånger förut, så jag kommer alltid att komma ihåg att jag gjorde det här i Halle, säger Federer enligt AFP.

I årets final ställdes 37-åringen mot belgaren David Goffin, 33 på världsrank­ningen. Och första set var jämnt. Men till slut vann Federer med 7–6 efter tiebreak. I det andra var det däremot aldrig något snack om var titeln skulle hamna och Roger Federer vann med 6–1.

– Jag tyckte att jag startade riktigt bra. Jag hade möjlighete­r, men du måste ta dem när du möter Roger. Han är rätt bra, säger Goffin efter förlusten.

Segern innebar att Federer tog sin 102:a singeltite­l i karriären. Han kliver dessutom in i stundande Wimbledon obesegrad på gräs hittills under säsongen. Där går Federer för sin nionde titel i grand slam-turneringe­n som inleds den 1 juli. (TT)

– Jag tycker att det är ”Jonte” som räddar oss i dag. Vänersborg trycker på under slutet med hörnor och farliga avslut. Han gör en kanonmatch, sa Grebbestad­stränaren Peter Levin efter matchen som slutade 0–0.

Vinster över Stenungsun­d och Vårgårda tog in Grebbestad

 ?? Bild: Friso Gentsch ?? Roger Federer vann i Halle för tionde gången.
Bild: Friso Gentsch Roger Federer vann i Halle för tionde gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden