Bohusläningen

Hårenbergs storspel i målet stoppade Vänersborg­s IF

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Med två starka insatser i bakhuvudet var det mycket som talade för Grebbestad mot nästjumbon Vänersborg. Men det var hemmalaget som skulle få vara glada för att man fick lämna planen med en poäng istället för noll.

i kampen om topplaceri­ngarna i division 2 norra Götaland. Att man då inte klarade av att spela hem tre poäng mot Vänersborg blev helt klart en stor besvikelse.

För det började

annars optimistis­kt. Anton Henriksson var bra i matchinled­ningen. Den offensiva mittfältar­en fick bland annat iväg ett skarpt skott strax utanför området. Vänersborg­s för dagen stabile målvakt Besarion Kodaleivi räddade genom att störtdyka ner mot stolproten och stöta bort bollen till hörna.

Vänersborg var i offensiv väg inte sämre än att man vaskade fram två farliga avslut. Jonatan Hårenberg räddade först Nils Berners friläge och sedan anfallaren Markus Johansson skott som via en Gif-försvarare höll på att ställa målvakten.

Även om Grebbestad hade visst bollöverta­g var 0–0 i halvtid inte orättvist. Mathias Hegeland var konstrukti­v som högerback.

– Periodvis är förstahalv­lek är helt okej. Vi, liksom de, skapar ett par bra lägen. Men det är tur att Jonatan gör en bra match för oss, säger försvarare­n om de första 45 minuterna.

De 325 åskådarna på Siljevi trodde nog kanske på att Grebbestad skulle ösa på i andra halvlek – men så blev inte fallet. Stundtals orörligt anfallsspe­l, kombinerat med att Vänersborg vann mark och andrabolla­r på mittfältet, blev till uppförsbac­ke för GIF.

Redan i 56:e minuten valde tränaren Peter Levin att byta ut Stafford Afori Waona. Anfallaren vädrade tydligt sin besvikelse genom att gå raka vägen till omklädning­srummet.

Christoffe­r Söderlund och

inbytte Andrew Palumbo hade målchanser, men det var VIF som på slutet var närmast segern. Tack vare flera svettiga räddningar av Jonatan Hårenberg kunde Grebbestad hålla nollan.

– Vi blev uddlösa i andra halvlek. I den här matchen känns det som att det kommer lite grus i maskinerie­t för oss. Det är synd, för vi har gjort två bra matcher. Vi blir passiva och löper för lite för varandra. Vi reagerar istället för att agera, säger Mathias Hegeland.

Jonatan Hårenberg var ödmjuk poängrädda­re:

– Samtidigt får jag hjälp av mina försvarare. Vi gör ett bra defensivt arbete, säger han.

Nästa vecka spelar Grebbestad match i Svenska cupen mot FC Trollhätta­n.

?? Bild: Thomas Bennelind ?? Stafford Afori Waona var mycket besviken över att bli utbytt och brydde sig inte om att gå till avbytarbän­ken.
Bild: Thomas Bennelind Stafford Afori Waona var mycket besviken över att bli utbytt och brydde sig inte om att gå till avbytarbän­ken.